L'actor Louis Gossett Jr., en una imatge del 2016 als Golden Screen Awards de Los Angeles (Reuters/Mario Anzuoni)

Mor Louis Gossett Jr., guanyador d'un Oscar per "Oficial i cavaller"

L'actor, que tenia 87 anys, va rebre una estatueta el 1983 pel seu paper com a sergent al drama romàntic

RedaccióActualitzat

Louis Gossett Jr., el primer actor negre a guanyar l'Oscar com a millor actor secundari, ha mort als 87 anys, segons ha confirmat la seva família. L'actor es va endur una estatueta el 1983 per la seva interpretació del sergent Emil Foley al drama romàntic "Oficial i cavaller".

Gossett es va convertir així en el tercer afroamericà a guanyar una estatueta després de l'actriu Hattie McDaniel i l'actor Sidney Poitier, que abans ja havien guanyat un Oscar pels seus papers principals a "El que el vent s'endugué" i "Els lliris dels prats", respectivament.

L'actor, que també va ser productor, director, activista social i fundador de la Fundació Eracism per combatre el racisme, ha mort a Santa Mònica, a Califòrnia, per causes que no s'han fet públiques.


Havia denunciat racisme i desigualtats d'oportunitats a Hollywood

El 2010 Gossett va anunciar que tenia càncer de pròstata i aquell mateix any va publicar les seves memòries, en què denunciava el racisme amb què s'havia trobat a Hollywood, la desigualtat salarial en comparació amb els actors blancs i la seva lluita contra les drogues i l'alcohol.

Nascut el 1936 al barri de Brooklyn, a Nova York, va debutar a Broadway amb 17 anys quan encara era un estudiant de secundària. La seva carrera va començar als anys 50 al teatre. També va fer cinema i televisió, on va participar en més d'un centenar de sèries.

Gossett va ser nominat a set Emmys i en va guanyar un el 1977 pel seu paper d'esclau a la minisèrie de televisió "Arrels", que representava la brutalitat de l'esclavitud. L'any passat encara se'l va veure a la pel·lícula "El color púrpura", una adaptació del musical de Broadway.

 

ARXIVAT A:
ObituariCinema
Anar al contingut