Els fets han passat a l'altura de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, quan l'A-7 connecta amb l'N-340 (CCMA/Núria Sabaté)

Mor l'home que va rebre un tret al cap d'un mosso quan intentava envestir una patrulla

Els Mossos investiguen l'actuació de l'agent que va disparar contra l'home, que segons la policia fugia d'un control de trànsit a l'autovia A-7

RedaccióActualitzat

L'home que aquest dissabte va rebre un tret de la policia en un control dels Mossos d'Esquadra ha mort. L'home va rebre l'impacte de la bala al cap i va ingressar crític a l'Hospital Joan XXIII.

Segons els Mossos, l'home havia robat un vehicle a Amposta poc abans de la una del migdia. Una patrulla dels Mossos va començar a perseguir-lo poc després del robatori. L'home va fugir per l'N-340 en direcció Tarragona. A l'autovia A-7 va topar amb un control, a l'altura de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, al Baix Camp.

El lladre es va veure atrapat i va intentar girar cua en direcció contrària. Segons la policia, l'home es va dirigir cap als agents amb intenció d'envestir-los i va ser aleshores quan li van disparar en defensa pròpia.

Una de les bales va travessar el vidre davanter i va impactar al cap de l'home, que va ser evacuat pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en estat crític i finalment ha mort a l'hospital.

Els fets van passar a prop d'una benzinera, on hi havia molts testimonis.

El jutjat ha obert una investigació per aclarir la naturalesa dels fets. Paral·lelament, l'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos s'ha fet càrrec del cas, i el Departament d'Afers Interns revisarà l'actuació dels agents, com sempre es fa en casos d'ús de l'arma reglamentària.

Aquest diumenge, el portaveu del sindicat majoritari dels Mossos d'Esquadra SAP-Fepol, Toni Castejón, ha defensat l'actuació de l'agent.

Segons Castejón, l'autor dels trets "va protegir la seva vida i la de la resta" davant d'una situació "d'estrès total i grandíssim risc" en què "mai no hi ha garanties de res".

"Han matat companys en aquesta mateixa situació", ha advertit a les xarxes aquest diumenge, i ha recordat casos similars ocorreguts a Sabadell i a Manresa. 


L'últim abatut per arma de foc dels Mossos, el 2018

La darrera víctima abatuda pels Mossos d'Esquadra amb arma de foc va ser l'any 2018 a la comissaria de Cornellà, quan una agent va disparar a un home que va entrar-hi amb un ganivet a la mà, amb actitud amenaçadora i invocant Al·là.

En aquell cas, la investigació interna dels Mossos va determinar que l'agent va seguir els protocols i en van defensar l'actuació.

El desembre del 2021, un home va morir a Badalona l'endemà d'haver estat reduït per Mossos d'Esquadra amb una pistola Taser. Els mossos havien intervingut al seu domicili i, segons la versió policial, el van trobar armat amb ganivets i amb una actitud molt violenta.

En aquest cas també es va defensar que l'actuació policial s'ajustava al protocol.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut