Mor l'històric activista Jaume Botey als 78 anys

Teòleg, polític i professor, Botey va ser un dels principals impulsors de la plataforma "Aturem la Guerra"

Actualitzat

Jaume Botey, un referent de la lluita social a Catalunya, que va néixer a Barcelona el 1940, va morir la matinada del dijous, als 78 anys.

Al llarg de la seva vida, va fonamentar una carrera d'activista, teòleg, polític i professor. També era un dels principals impulsors de la plataforma "Aturem la Guerra", que aquest 15 de febrer precisament celebrava el quinzè aniversari de la manifestació a Barcelona contra la guerra de l'Iraq.

Botey va començar la seva carrera d'activista quan es va establir al barri de Can Serra de l'Hospitalet esdevenint el primer regidor d'ensenyament de la democràcia pel PSUC durant el post-franquisme. Més endavant, va ser regidor a l'oposició amb Iniciativa per Catalunya. Va ser fundador i president d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA).

També va estar molt vinculat a moviments socials a la mateixa ciutat promovent, per exemple, escoles d'adults.

Botey va exercir de professor de l'Institut Torras i Bages de Can Serra i, més endavant, a la Universitat Autònoma de Barcelona, on va doctorar-se en filosofia. També era llicenciat en teologia i doctor en antropologia, i els últims anys va ser president de l'associació "Cristianisme del segle XXI".

La mort de l'activista ha comportat una allau de reconeixements a la seva trajectòria des de partits polítics i entitats socials catalanes.

 

 

 

ARXIVAT A:
Obituari
Anar al contingut