Brussel·les

Mohamed Abrini confessa que és "l'home del barret", el tercer terrorista de l'aeroport de Brussel·les

Mohammad Abrini ha estat relacionat tant amb els atacs de Brussel·les com amb els de París i està imputat per assassinat terrorista

RedaccióActualitzat

La policia belga ha detingut finalment "l'home del barret", el tercer presumpte terrorista que va atemptar a l'aeroport de Brussel·les. És Mohamed Abrini, detingut aquest divendres sota la sospita de participar en els últims grans atemptats perpetrats a França i Bèlgica, amb el càrrec de pertinença a una organització terrorista, segons ha informat en un comunicat.

Abrini ha estat imputat avui dissabte per assassinat terrorista. Ell mateix ha confessat que és "l'home del barret", l'únic dels tres terroristes que van atacar l'aeroport de Brussel·les que no es va suïcidar en l'atac, sinó que va fugir.

"Li hem ensenyat el vídeo de prova preparat per la nostra unitat especial. Ha hagut d'admetre que era ell."

Abrini ha explicat que després dels atacs va llençar la roba que portava i va revendre el barret.

Segons la fiscalia, Abrini està relacionat tant amb els atacs de Brussel·les com amb els de París. Les seves empremtes i ADN s'han trobat en almenys dos pisos de la capital francesa que els jihadistes van fer servir.

Osama Krayem, imputat per pertinença a organització terrorista

La Fiscalia també imputa Osama Krayem, detingut aquest divendres a Brussel·les.

L'han identificat com "el segon home" que va tenir contacte amb l'atacant del metro de Brussel·les durant els bombardejos del 22 de març i ha estat acusat de formar part d'organització terrorista i d'assassinat terrorista.

També estava "present en la compra de bosses que van servir" en el doble atemptat suïcida a l'aeroport internacional de Brussel·les-Zaventem, segons un comunicat de la fiscalia.

Herve B. M. i E. M. Bilal, també acusats de participar en organització terrorista

Herve B. M. i E. M. Bilal també han estat acusats de participar en una organització terrorista i d'assassinat terrorista.

Dues persones més que van ser detingudes al costat d'Abrini han estat posades en llibertat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut