Michael League, compositor, productor i baixista del grup de jazz-fusió novaiorquès Snarky Puppy, fa anys que viu a Prats de Rei

Michael League, amb quatre Grammys, porta el seu festival de Miami Beach a l'Anoia

Durant tres dies, des de Prats de Rei, localitat de l'Anoia, s'emetrà un festival de música independent promogut pel músic multipremiat Michael League amb Bill Laurance i Gisela João al cartell

Actualitzat

El poble de Prats de Rei, a l'Anoia, amb mig miler d'habitants, es converteix aquest cap de setmana en l'escenari mundial del festival GroundUp Music Festival, que impulsa el músic californià Michael League, guanyador de quatre premis Grammy.

Des de fa uns anys, el baixista és un veí més del poble. L'edició d'aquest festival a Prats de Rei és cent per cent virtual, però els habitants de la localitat podran gaudir-lo presencialment i de forma gratuïta.

Michael League és el promotor d'un certamen que des del 2011 es celebra a Miami Beach, Florida. La pandèmia, com és obvi, ha trastocat el format del festival, que comptava amb 2.000 músics de 45 països diferents: des del Japó fins als Estats Units, passant per l'Argentina.

A més, la missió de GroundUp Festival --"des de zero", en català-- és generar un espai d'intercanvi entre els músics i donar suport al talent fora dels circuits comercials, amb diversitat de gènere, estil i geografia.

"Enlloc de donar suport als músics basats en la popularitat i la mida de les seves xarxes socials, que en general es tradueixen en més ingressos, GroundUp, des dels seus inicis, s'ha centrat en la diversitat, l'equitat i la inclusió. Donem suport a músics del sud de Florida i de tot el món que tenen no només el més alt nivell artístic, sinó que també aporten una rica diversitat i perspectives culturals, musicals i ètniques", explica la Fundació GroundUp.

 


Michael League, compositor, productor i baixista del grup de jazz fusió novaiorquès Snarky Puppy, va arribar fa uns anys a Prats de Rei "per casualitat". El 2013, havia de compondre una simfonia per a la seva banda i una amiga seva que resideix en aquest poble li va recomanar que s'hi instal·lés una temporada.

De seguida se'n va enamorar i va decidir abandonar el frenetisme de Nova York i anar a viure al centre del poble, des d'on surt a fer gires internacionals i produeix músics amb el seu segell discogràfic.

El festival GroundUp acostumava a reunir 2.000 músics de 45 països diferents a Miami Beach (GroundUp Festival)

A l'edició d'enguany del GroundUp hi participaran sobretot músics de la Península, per raons de la mobilitat pandèmica. Músics professionals fora dels circuits més comercials, entre els quals Bill Laurance, el mateix League tocant el baix, Gisela João i Justin Stanton, Rita Payés i Elisabeth Roma.

Una de les vessants d'aquest festival online des de l'Anoia serà, justament, la promoció de la cultura i gastronomia catalanes, una de les aficions de Michael League. Des dels racons de Prats de Rei, i entre actuació i actuació, alguns veïns del poble ensenyaran receptes de la seva cuina.

L'alcaldessa de Prats de Rei, Cristina Mas, celebra que durant tres dies el poble sigui l'epicentre mundial d'un festival de música independent. I aprofita per lloar el paper del seu veí músic: "Ens agrada molt que sigui aquí, ja fa anys que volta i la gent del poble se l'estima molt. El coneix tothom, el Michael! El Michael!"
 

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut