Oriol Junqueras i Marta Rovira, en pla curt, en una imatge d'arxiu
Junqueras està determinat a optar a la reelecció, si ho vol la militància (ACN/Natàlia Segura )

Més pressió per a Junqueras: Rovira i Aragonès se sumen al manifest d'ERC

Junqueras assegura que comparteix "pràcticament tot" el contingut del manifest, tot i que defensa que "els draps, siguin nets o bruts, millor rentar-los i estendre'ls dins de casa"

RedaccióActualitzat

Les negociacions de la investidura han atrapat Esquerra en un procés de redefinició on estan aflorant les diferències internes. El manifest d'ERC que demana una "renovació de la cúpula" del partit ha sumat aquest dimecres dues signatures destacades: la de la secretària general d'ERC amb funcions de presidenta, Marta Rovira, i la del president de la Generalitat, Pere Aragonès

Rovira ha subratllat, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", que el manifest no va en contra de "ningú" perquè no parla de noms. Però el cert és que n'hi ha un que ningú obvia, el d'Oriol Junqueras.

Justament, aquest matí a RAC1 li preguntaven si se sent al·ludit. Tots els mitjans de comunicació sense excepció ho han interpretat així, responia. "És possible que en part sigui així", ha dit.

Junqueras també ha assegurat que comparteix "pràcticament tot" el contingut del text, que aquest dimecres al migdia ja suma 748 adhesions. Segons ha dit, ell també vol un "projecte coral, plural i transversal", un altre dels punts que reclama el document. 

Ara bé, ha defensat que "els draps, siguin nets o bruts, millor rentar-los i estendre'ls dins de casa", assenyalant que haurien de tractar-se en el marc del consell nacional del partit.

En sentit contrari, Marta Rovira defensava l'eina del manifest: "Ja que tothom en parla a fora, està molt bé que ho facin també els militants i que ho facin de forma positiva."
 

El partit, dividit

El manifest es va fer públic dilluns i té les signatures de la vicepresidenta Laura Vilagrà i de tots els consellers i conselleres del govern amb carnet del partit, menys Anna Simó i Joan Ignasi Elena. 

També hi ha els noms destacats d'ERC, com són Marta Vilalta o Sergi Sabrià, i vella guàrdia, com Ernest Maragall, Ernest Benach o Joan Puigcercós. En les últimes hores, s'hi ha afegit també el del president del grup parlamentari d'ERC, Josep Maria Jové.

Amb Aragonès i Rovira al capdavant, són els partidaris d'encetar una nova etapa, amb una cúpula nova a partir del congrés dels republicans previst el 30 de novembre.

Un congrés en què Oriol Junqueras vol presentar-se per tornar a presidir el partit, si ho vol la militància, després del pas al costat "temporal" que anunciava després de la debacle electoral d'ERC el 12 de maig. En la seva òrbita, els que defensen que és l'únic valor que tenen els republicans per revertir la deriva electoral i liderar un nou projecte.  

Entre ells, hi ha noms com el diputat a Madrid Gabriel Rufián, l'exdiputat Lluís Salvadó i la regidora a l'Ajuntament de Barcelona Eva Baró, una de les artífexs del preacord amb Collboni, la votació del qual continua ajornada després que l'assistència massiva de militants al congrés en què s'havia de celebrar obligués a fer-ho.

 

ARXIVAT A:
ERC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut