La manifestació per la llibertat de Pablo Hasél a Lleida (Anna Berga)
La manifestació per la llibertat de Pablo Hasél a Lleida (ACN/ Anna Berga)

Manifestació a Lleida per Pablo Hasél tres mesos després del seu empresonament

La manifestació, en què ha participat mig miler de persones, ha acabat amb la crema de banderes espanyoles davant la presó de Ponent

Mig miler de persones han sortit al carrer a Lleida per reclamar la llibertat del raper Pablo Hasél tres mesos després del seu empresonament.

Convocats per la Plataforma Llibertat Pablo Hasél, la marxa ha sortit des del rectorat de la Universitat de Lleida, on van detenir Hasél, i ha acabat amb la crema de banderes espanyoles davant la presó de Ponent, que estava acordonada pels Mossos.

Durant la marxa, els manifestants han cremat un cartell, han tirat petards i han posat música del raper a través d'uns altaveus. També han cridat reclamant la llibertat de Hasél i proclames com "Violència és no arribar a finals de mes".

En la protesta, hi han participat el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri; la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i el diputat de la CUP Xavi Pellicer. També hi han participat representants de grups antifeixistes arribats des de Madrid i des d'Itàlia.

Marcel Mauri ha recordat que el president espanyol, Pedro Sánchez, es va comprometre a derogar la coneguda com a llei mordassa i que dos anys després d'arribar al poder encara no ho ha fet. 

Elisenda Paluzie ha lamentat que "l'estat espanyol no cessa en la seva actitud repressiva" i ha reclamat la llibertat de Hasél i de "tots els represaliats". 

Davant el centre penitenciari de Ponent, on està empresonat el raper lleidatà des de fa tres mesos, s'han fet uns parlaments que han posat punt final a la manifestació.

Els manifestants davant el rectorat de la UdL
Els manifestants davant el rectorat de la UdL (ACN/Anna Berga)
ARXIVAT A:
Pablo Hasél
Anar al contingut