Accés principal de l'Hospital de Mataró
La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró denuncia que els serveis públics estan infrafinançats (ACN)

Malestar per la manca de pediatres a l'Hospital de Mataró: "Falta total de previsió"

La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Maresme denuncia el possible tancament dels ingressos pediàtrics durant les vacances d'estiu per manca d'efectius

Marta Bellés/ACNActualitzat

A les portes de les vacances d'estiu, dels 24 pediatres que hi ha d'haver a l'Hospital de Mataró, n'hi ha uns quants de baixa. El Consorci Sanitari no concreta quants són. El cas és que falta personal i, davant d'això, es va anunciar la possibilitat que a l'estiu només funcionessin les Urgències de Pediatria, però que no es fessin nous ingressos.

El Consorci va comunicar la mesura per la manca de professionals, que impedia assumir tota la tasca assistencial a l'estiu. I va anunciar que "transitòriament" s'intentaria derivar els pacients pediàtrics a l'Hospital Can Ruti de Badalona, si fos necessari.

Això ha causat un profund malestar entre la població i el col·lectiu mèdic. L'Hospital de Mataró atén una població de 43.000 usuaris de 0 a 14 anys de la ciutat i el Baix Maresme.

Segons l'Institut Català de la Salut, de moment el servei complet de Pediatria només estaria garantit a Mataró fins al pròxim 31 de juliol.

Des de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró, el portaveu Paco Carnota lamenta la "manca de previsió total i absoluta" del Consorci Sanitari del Maresme en aquest conflicte i reclama mantenir "tots els serveis com fins ara".

"Només que arribin a plantejar aquesta possibilitat és un menyspreu total per a la sanitat pública."

Des de l'entitat ciutadana, també denuncien que els serveis públics estan "infrafinançats" i acusen el Consorci de voler "afavorir la privada".
 

Personal mèdic escàs i sobreexplotat

Aquest dimarts, la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme s'ha concentrat davant l'hospital. Manel Andújar, un dels portaveus de la coordinadora, assegura que el principal problema és de planificació.

Concentració de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró, per reclamar més personal
Concentració de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró, per reclamar més personal (Marta Bellés/3Cat)

Andújar explica que els metges i el personal d'infermeria han fet moltes hores extres i la direcció de l'hospital no s'ha preocupat de contractar més personal per suplir les baixes d'efectius durant les vacances:

"Ara estan proposant que la gent faci torns de 12 hores, fet que repercuteix a l'hora de poder donar un servei de qualitat. Normalment, els torns són de vuit hores."

L'alcalde de Mataró, David Bote, confia que aviat es tanqui un acord per poder garantir el servei complet de Pediatria a la població. Diu Bote que ja s'han posat en contacte tant amb la direcció de l'hospital com amb el Departament de Salut:

"La nostra ciutat necessita aquest servei i per tant emplaço que aquestes negociacions convergeixin en una solució perquè el servei de Pediatria es mantingui com fins ara."

Els metges calculen que farien falta 10 pediatres més en aquest hospital. Des del Consorci Sanitari expliquen que s'han convocat 7 places per reforçar el servei, però que falten professionals.

 

 

ARXIVAT A:
SalutPrecarietat laboral
Anar al contingut