El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, el 16 d'octubre, arribant a l'Audiència Nacional (ACN)
El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, el 16 d'octubre, arribant a l'Audiència Nacional (ACN)
Madrid

Llarena no inclou, per ara, Trapero en la causa del Suprem contra l'anterior govern

El jutge no atén, almenys de moment, diverses peticions de la fiscalia de l'estat

RedaccióActualitzat

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena no inclourà, ara per ara, el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, en la causa oberta contra l'anterior govern de la Generalitat i l'anterior mesa del Parlament, investigats pels delictes de rebel·lió o sedició.

Amb aquesta decisió, Llarena no fa cas de la petició de la fiscalia de l'estat, que havia demanat incloure en la causa la investigació a Trapero, que ara instrueix la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela.

El jutge del Suprem també ha ajornat altres peticions de la fiscalia, que demanava interrogar Josep Maria Jové, número dos de Junqueras quan era vicepresident, i els integrants de l'últim govern català, que ja havien comparegut davant de Lamela.

Llarena sí que ha accedit, en canvi, a la petició de la fiscalia de requerir un informe a la Direcció General dels Mossos d'Esquadra sobre el dispositiu de repartiment de telèfons mòbils entre els agents que van patrullar l'1 d'octubre amb motiu del referèndum.

La fiscalia, amb aquesta petició, vol saber si "s'ha procedit d'igual manera en altres esdeveniments electorals i els motius pels quals no es van utilitzar els canals habituals utilitzats per mantenir les comunicacions davant esdeveniments d'aquesta naturalesa".

Llarena també està d'acord a reclamar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya les diligències prèvies obertes sobre l'1-O, i al jutjat número 13 de Barcelona la causa oberta sobre els preparatius del referèndum, perquè considera que totes dues actuacions estan íntimament relacionades amb la investigació oberta al Suprem.

Entre el material recollit pel jutjat 13 de Barcelona hi ha les intervencions telefòniques i el bolcat d'ordinadors realitzat al Departament d'Economia durant l'operació duta a terme el 20 de setembre, en què Josep Maria Jové va ser detingut.

Entre els documents intervinguts a Jové hi ha el titulat "Enfocats", un suposat full de ruta independentista.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàIndependència
Anar al contingut