Arundhati Roy és una escriptora, periodista i activista índia coneguda per obres com "El Déu de les petites coses" (jeanbaptisteparis)

L'Índia podria acusar de terrorisme Arundhati Roy, autora d'"El Déu de les petites coses"

L'acusació és per unes declaracions sobre la independència del Caixmir que Roy va fer l'any 2010

La reconeguda escriptora índia Arundhati Roy, de 62 anys, podria ser processada al seu país a partir d'una llei antiterrorista per unes declaracions sobre la independència del Caixmir fetes l'any 2010.

Concretament, Roy va dir que aquest territori en disputa no era una part "integral" de l'Índia. Ara, el governador de Nova Delhi, Vinai Kumar Saxena, ha aprovat el processament judicial de l'escriptora.

La novel·lista, guanyadora l'any 1997 del prestigiós premi Booker, és coneguda, principalment, per les seves novel·les "El Déu de les petites coses" (1997) o "El misteri de la felicitat suprema" (2017).

Roy s'ha caracteritzat pel seu activisme polític i les seves crítiques cap a l'actual govern de Narendra Modi, a qui Roy ha acusat sovint d'atacar les minories religioses del país o d'intentar silenciar la llibertat d'expressió.

Fa pocs mesos, en el discurs d'acceptació del premi d'Assaig europeu 2023 que atorga la fundació Charles Veillon, l'escriptora va alertar que l'Índia està cada dia més a prop d'un govern totalitari i que això tindrà greus conseqüències a escala mundial. 

Narendra Modi ha estat reelegit fa pocs dies per un tercer mandat consecutiu, tot i que amb menys suport del que s'esperava. 

El primer ministre indi, Narendra Modi, fa uns dies en una cerimònia al Palau presidencial, a Nova Delhi (Reuters/Adnan Abidi)
ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió L'Índia
Anar al contingut