Cases destruïdes pel tornado a la ciutat de Sulphur, a Oklahoma (Bryan Terry/REUTERS)
Estats Units

L'heroïcitat d'un nen enmig de la desolació per l'onada de tornados amb 4 morts a Oklahoma

La ràpida reacció del petit Branson, de nou anys, va aconseguir salvar la vida dels seus pares després que el cotxe on anaven sortís disparat i s'encastés contra uns arbres

RedaccióActualitzat

Almenys quatre morts, desenes de ferits i centenars de persones sense casa és el rastre de destrucció que ha deixat l'onada de tornados que aquest cap de setmana ha assolat diferents punts d'Oklahoma, als Estats Units.

El pitjor dia va ser dissabte: una desena de tornados van causar el pànic en aquest estat nord-americà. L'agressivitat d'aquest fenomen meteorològic, però, ha deixat també històries com la d'un nen que amb la seva ràpida reacció va aconseguir salvar la vida dels seus pares.

En Wayne i la Lindy Baker, juntament amb el seu fill Branson, de nou anys, anaven amb cotxe cap a un refugi proper quan, de sobte, un tornado els va enganxar de ple. El cotxe va sortir disparat fins a estimbar-se contra uns arbres. Pare i mare van quedar greument ferits, mentre que el fill en va sortir miraculosament il·lès.

Una imatge de la destrucció que han deixat els tornados a l'estat d'Oklahoma (Bryan Terry/The Oklahoman/USA Today Network via RE)

El petit Branson va aconseguir sortir del cotxe i, veient la gravetat de la situació, va decidir anar ràpidament a buscar ajuda:

"Pare, mare, si us plau, no us moriu, tornaré!"

El nen va córrer durant gairebé un quilòmetre i mig de nit, enmig d'un paisatge dantesc, sobre runa i línies elèctriques a terra. Amb l'única llum dels llamps que il·luminaven la carretera de manera intermitent, es va poder anar guiant per trobar el camí de tornada i arribar fins a la casa d'un veí, a qui va demanar ajuda.

Gràcies a la determinació i rapidesa del petit Branson, els seus pares van poder ser localitzats i, finalment, rescatats amb vida.


Ara la parella es recupera a la unitat de cures intensives (UCI) d'un centre mèdic de la zona de les múltiples i greus fractures que tenen per tot el cos: a l'esquena, al coll, als braços, a l'estèrnon o a la mandíbula, a més de diverses costelles trencades i fins i tot un pulmó perforat, en el cas de la dona.

El cas ha despertat la solidaritat dels veïns de la família, que s'han organitzat per ajudar econòmicament la parella a recuperar-se de les despeses mèdiques que els ha comportat aquest greu incident.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsMeteorologia
Anar al contingut