L'exèrcit egipci troba al mar restes de l'avió d'Egyptair sinistrat i els investigadors diuen que hi va haver fum a la cabina

Asseguren que han trobat, 290 quilòmetres al nord d'Alexandria, parts de l'avió d'Egyptair que va desaparèixer aquest dijous i també alguns objectes personals dels passatgers

RedaccióActualitzat

Diversos mitjans egipcis afirmen que s'ha localitzat una caixa negra de l'avió d'EgiptAir sinistrat dijous al Mediterrani quan feia la ruta entre París i el Caire, poc després de sobrevolar l'illa grega de Kàrpathos. Les caixes negres aportarien les dades definitives per saber què va fer caure l'Airbus.

De moment, els investigadors francesos confirmen que es va detectar fum a la cabina abans de perdre tota comunicació amb l'aparell. L'avió va emetre senyals de presència de fum a l'interior de la cabina just abans del l'accident. 

L'alarma, que consta en el registre automàtic d'incidències, parla de fum al detector del lavabo de l'avió i a la cabina del pilot, provinent del sistema elèctric de l'aparell. Quatre minuts després es va perdre tot contacte amb el vol, que anava de París al Caire.

Se sap que l'avió va fer uns girs de 360 graus, i els experts creuen que podria ser la maniobra clàssica per fer baixar l'avió. Els pilots potser estaven intentant baixar a una cota més baixa per intentar sufocar un possible incendi a l'aparell.

L'exèrcit egipci va trobar divendres diverses restes humanes, parts d'un avió i objectes personals en una zona del mar Mediterrani 290 quilòmetres al nord de la ciutat d'Alexandria, que és a la costa egípcia, a la desembocadura del Nil.

 

Un ampli operatiu per trobar l'avió

Les tasques de recerca les està fent Egipte amb l'ajuda de Grècia, França, Regne Unit, Xipre i Itàlia. Aquest dijous mateix l'operatiu de recerca va trobar unes restes a unes 200 milles al sud de Creta, però després es va descartar que fossin de l'avió sinistrat. En canvi, l'exèrcit egipci ha estat força contundent sobre les restes trobades aquest divendres, i han afirmat categòricament que són les que buscaven.

La hipòtesi terrorista, força plausible

Tot i que no hi ha hagut cap reivindicació en nom de cap grup terrorista atribuint-se l'autoria de la caiguda de l'avió, els governs implicats la consideren una de les més plausibles, tot i que no en descarten cap. El record de l'avió rus que fa mig any va explotar després d'enlairar-se des de la ciutat turística de Sharm al-Sheikh, al Sinaí, i que va reivindicar Daesh alimenta la hipòtesi terrorista.

En aquest sentit, la cadena de televisió France 3 ha dit que França està investigant el personal de terra de l'aeroport Charles de Gaulle de París, del qual va sortir l'avió. Segons aquesta informació, s'estaria identificant totes les persones que van treballar al voltant de l'avió sinistrat per si es pogués establir algun tipus de relació amb alguna d'elles amb un possible mòbil terrorista. També s'està investigant la llista de passatgers i tripulants per les mateixes raons.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut