José Ramón Bauzá en un acte com a europarlamentari de Ciutadans
Bauzá és eurodiputat de Ciutadans (Europa Press)

L'eurodiputat de Cs José Ramón Bauzá, sancionat per assetjament psicològic a un assessor

El Parlament Europeu li imposa una sanció que no comporta cap conseqüència econòmica ni parlamentària

RedaccióActualitzat

El Parlament Europeu ha amonestat l'eurodiputat de Ciutadans i expresident de les Illes Balears --aleshores del PP--, José Ramón Bauzá, per l'assetjament psicològic a un assessor parlamentari, que el va denunciar davant de la institució.

Es tracta de la sanció més lleu, el que s'anomena retret públic, i no comporta suspensió de sou i feina o pèrdua de dietes.

Ho ha anunciat la presidenta de l'Eurocambra, Roberta Metsola, aquest dimecres a l'inici de la sessió parlamentària a Estrasburg, un cop constatat que Bauzá va fer "comentaris inadequats" i va donar "ordres contradictòries" al denunciant.

En tot cas, el Comitè Consultiu del Codi de Conducta de l'Eurocambra, que feia mesos que analitzava la denúncia, no ha pogut demostrar totes les acusacions que al·legava.

Bauzá ha decidit no recórrer la mesura. Per tant, la sanció és ferma.

Qui estudia els casos d'assetjament a l'Eurocambra

El Comitè Consultiu del Codi de Conducta és l'òrgan que estudia les denúncies per assetjament psicològic i sexual i l'encarregat de prevenir-ne els casos.

Està format per cinc membres pertanyents a diferents grups parlamentaris amb una presidència rotatòria, es reuneix un cop al mes i examina les circumstàncies de la possible infracció.

Treballa en règim de confidencialitat i, una vegada conclosa la investigació, en remet el dictamen i les possibles sancions al president o presidenta del Parlament Europeu.

ARXIVAT A:
CsParlament Europeu
Anar al contingut