Kevin Bacon a "Footloose"

"Let's dance!": Kevin Bacon anirà a l'últim ball que es farà a l'institut de "Footloose"

L'edifici on es van rodar la majoria d'escenes de la pel·lícula serà enderrocat per a la remodelació, i els seus alumnes han fet una campanya per portar Bacon a l'últim ball de graduació

Tothom, qui més qui menys, coneix la pel·lícula "Footloose" i la seva banda sonora. La cinta, que enguany compleix quaranta anys, explica la història de Ren McCormack, un rebel i apassionat del ball interpretat per un joveníssim Kevin Bacon.

La pel·lícula va causar sensació per les escenes musicals i pel seu repartiment, on destaquen noms com John Lithgow, Dianne Wiest, Sarah Jessica Parker, i la revelació de Bacon com a ballarí.  

El Payson High School, a Utah, va ser el lloc on es van rodar la majoria d'escenes d'institut de "Footloose". L'edifici, que es va alçar als seixanta, ha quedat obsolet, i per poder-lo remodelar serà enderrocat a finals de curs.

Coincidint amb el quarantè aniversari de l'estrena de "Footloose", la comunitat escolar ha llençat la campanya #BaconToPayson. Objectiu: portar el mateix Kevin Bacon al ball de graduació, el darrer abans de la remodelació de l'institut.

Al llarg d'aquest curs, estudiants i professors han fet diverses activitats en homenatge a la pel·lícula i a l'edifici. Han fet projeccions de "Footloose", han produït un musical i han rebatejat el nom del ball de fi de curs, Mr. Payson, amb el de "Mr. Bacon".

Membres de la comunitat de Payson High School a les taquilles que apareixen a "Footloose" (@MikeLMower)

Fins i tot, una professora de Llengua Anglesa va encarregar els seus alumnes un assaig per persuadir Kevin Bacon d'assistir al ball.

Finalment, divendres va ser el gran dia per la comunitat de Payson High School. Enmig d'una assemblea extraordinària, connectat al programa "Today" des d'un plató d'Atlanta, Bacon va dir als alumnes:

"Estic molt impressionant amb tot el que esteu fent, aquesta idea boja per fer-me tornar". Després d'un breu silenci, ho confirma: "Gràcies, gràcies. Vindré. He de venir". I esclata el pavelló amb aplaudiments i crits.  

Aquest va ser el moment en què Bacon acceptava ser convidat d'honor del ball:

També va agrair els alumnes per la seva contribució al projecte sense ànim de lucre "SixDegrees", una ONG dedicada a l'enfortiment de comunitats locals, fundada pel mateix Bacon.  

Abans de finalitzar la sessió, un representant del consell d'estudiants va advertir l'actor: "Serà una festa molt intensa, Kevin".  

"M'alegra escoltar-ho", va respondre el qui va interpretar el paper de Ren McCormack. I per acabar, com al final de pel·lícula, els va dir: "Let's dance!" (Ballem!).

Fa uns mesos, Bacon va interpretar el seu mític ball a "Footloose" per celebrar la fi de la vaga d'actors als Estats Units. El vídeo es va fer viral a les xarxes socials.  

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut