Les històries de la setmana: l'altre Tor, Aurora Picornell i els millors de la selectivitat

Fem un repàs de la setmana a través de les notícies que més us han interessat i a les quals més temps heu dedicat a llegir

Una vocació compartida

Setmana de notes de la selectivitat, en què es barregen alegries i decepcions. Les notes més altes tenen nom i cognom i, curiosament, comparteixen vocació. Són Pau Palomar Oliver i Èric Mateu Lanero. Han tret un 9,9 i potser l'any vinent es trobaran a classe, perquè tots dos volen fer el doble grau en Física i Matemàtiques a la UAB. 

Altres alumnes de 10, més enllà de les notes

Més de 41.000 estudiants es van presentar a les Proves d'Accés a la Universitat aquest any. Ens hem volgut fixar en alumnes que no surten al rànquing de les notes més altes, però que amb la seva perseverança i força de voluntat demostren que també són de 10. En Daniel, la Laia i l'Álvaro no ho tenen fàcil a casa, però no defalleixen.

60 cases i cap mort

Són a dues puntes del país, a més de 250 quilòmetres de distància, i s'assemblen ben poc. La coincidència de nom, però, pot haver jugat una mala passada a alguns curiosos. Fa uns dies us explicàvem que a Tor --el Tor del Pallars del Sansa i del Palanca-- hi ha malestar per l'augment de curiosos. Ara podem afegir que a l'altre Tor de Catalunya, a l'Empordà, tenen algunes anècdotes per explicar per la coincidència del nom.

Qui era Aurora Picornell?

La ira del president d'extrema dreta del Parlament balear ha tingut una conseqüència inesperada per a Vox. Ha amplificat el missatge que volien enviar els diputats contraris a la derogació de la llei de memòria i reconeixement democràtics que proposa a les Balears. D'aquesta manera, la figura d'Aurora Picornell s'ha fet encara més potent i coneguda. Us expliquem qui era i per què molesta tant la reivindicació de la seva memòria.

Una anestesista que va veure el seu propi tumor

Aquesta setmana hem conegut la història del Raúl González Rodríguez. És anestesista i era al Congo quan ell mateix va detectar que alguna cosa li passava. En veure els resultats de la ressonància ja va tenir clar que tenia un tumor al cervell.  "Has de venir cap a Barcelona ja", li van dir. Té un glioblastoma i l'han intervingut en tres ocasions, l'últim cop en una operació pionera.

Quina tarifa de la llum tens?

I de propina, una informació que pot ajudar a la butxaca. Ara és un bon moment per canviar la tarifa de la llum si vols aprofitar la baixada dels preus.

 

Anar al contingut