Les històries de la setmana: d'un ocell agressiu a la promesa d'un mestre

Fem un repàs de la setmana a través de les notícies que més us han interessat i a les quals heu dedicat més temps a llegir

Un somni truncat pel feixisme que es farà realitat

La vida d'Antoni Benaiges és ben bé el que se'n diu de pel·lícula. Aquest mestre republicà va ser un avançat al seu temps, però l'aixecament franquista li va costar la vida i la seva memòria va quedar esborrada fins fa poc. El 2008 se'n va recuperar el cos i, amb aquest fet, un somni: ensenyar el mar a nens i nenes que no l'havien vist mai. La seva història la van narrar en un llibre i, després, al cinema. Ara, una associació vol que el seu somni es faci realitat.

Posant cara a l'eutanàsia

Una altra història impactant d'aquesta setmana és la de la Carina. Té ELA, esclerosi lateral amiotròfica, i l'autorització per a l'eutanàsia. Ella escollirà quan i com vol morir. "Vull tenir la llibertat de dir ara prou", ens explica.

Una garsa que atemoreix un barri

La garsa és un ocell amb una certa mala fama de lladre. És protagonista d'un dels còmics de Tintín. Però ni la ficció podia imaginar una història com la que viuen a Badalona. Una garsa està atemorint des de fa setmanes el barri de Llefià. Ataca els veïns i els objectes que tenen als balcons. El cas ha arribat fins i tot a l'Ajuntament, que planeja capturar-la.

Un serial a la vida real

La de les monges de Belorado més que una història és un serial. L'hem anat seguint al 324.cat i aquesta setmana hem conegut l'últim episodi: han fet fora el fals bisbe a qui seguien. Era el guia espiritual de les clarisses després d'haver expressat la voluntat de separar-se de l'Església catòlica per un conflicte patrimonial. Ara al convent queden només 15 monges. Continuarà... segurament.

Un val per a tots els alumnes

I per tancar, una carta molt esperada. És la que ha arribat --o encara ha d'arribar-- a les famílies amb fills en edat escolar i que conté un val per valor de 60 euros per comprar material. Aquest any s'ha reduït l'import i s'ha ampliat el nombre d'alumnes que se'n poden beneficiar. També es pot cedir a l'escola. Te n'expliquem tots els detalls:

 

Anar al contingut