El president del grup Volkswagen, Martin Winterkorn, s'enfronta a una multa de fins a 16.000 milions d'euros (Reuters)
El president del grup Volkswagen, Martin Winterkorn, s'enfronta a una multa de fins a 16.000 milions d'euros (Reuters)
Berlín

Les accions de Volkswagen cauen un 20% després de falsejar les emissions contaminants

La companyia deixarà de vendre vehicles amb motor dièsel TDI de 4 cilindres als Estats Units, després que les autoritats nord-americanes han acusat la companyia de manipular les dades d'emissions de CO2 dels seus models

RedaccióActualitzat

Les accions de Volkswagen han caigut prop d'un 20% en la borsa de Frankfurt. Això passa després que les autoritats nord-americanes hagin acusat la companyia alemanya d'incomplir les lleis sobre emissions contaminants als Estats Units. El grup automobilístic ja ha anunciat que deixarà de vendre vehicles amb motor dièsel TDI de 4 cilindres en aquell país. 

El president de Volkswagen reconeix que ha traït la confiança dels seus clients. En un comunicat, Martin Winterkorn diu que li sap greu haver trencat aquesta confiança, assegura que col·laborarà amb els organismes responsables i que farà una investigació externa per saber què ha passat. El comunicat s'ha fet després que l'Agència de Protecció Mediambiental dels Estats Units i de l'estat de Califòrnia, ha resolt que la companyia alemanya va falsejar les dades d'emissions de CO2 d'alguns dels seus models.

 

Segons les autoritats nord-americanes, del 2009 al 2015 Volkswagen va utilitzar un software en models dièsel que falsejava les emissions i, per tant, se saltava les normatives federals i estatals dels Estats Units. Per aquest fet, la companyia automobilística s'enfronta a una multa de 16.000 milions d'euros. Els models investigats als Estats Units són "Jetta", "Beetle", "Audi A3" i "Golf" del 2009 al 2015 i el "Passat" dels anys 2014 i 2015. 

 

 

Anar al contingut