L'empitjorament sense fre dels indicadors de la pandèmia que ens ha dut al pla de xoc
Un pacient hospitalitzat a la UCI

L'empitjorament sense fre dels indicadors de la pandèmia que ens ha dut al pla de xoc

Una mitjana de 2.400 casos nous al dia i un 30% més d'hospitalitzacions quan encara no hem passat els Reis

Actualitzat

Després de les festes de Nadal i Cap d'Any, i quan encara falta passar els Reis, els indicadors de la pandèmia són tan dolents que dijous s'imposaran noves restriccions.

Cal fer marxa enrere i aplicar un pla de xoc a Catalunya que durarà 10 dies: torna el confinament municipal, les botigues grans estaran tancades tota la setmana, i dissabte i diumenge només podran obrir les essencials, com supermercats i farmàcies.

El govern, que ha reiterat que no es pot permetre un tancament total, ha pres, durant el desembre, mesures que han volgut trobar un punt intermedi entre les restriccions de mobilitat i les necessitats socials i econòmiques, però els casos no han parat de créixer des del pont de la Púrissima.

Segons les dades del Departament de Salut, entre Nadal i Cap d'Any s'han detectat una mitjana de 2.400 casos diaris, i s'ha arribat als 3.113 que es van detectar el 31 de desembre. Són xifres molt elevades i podrien ser pitjors perquè els dies festius es van fer moltes menys proves.

 

L'ocupació hospitalària també està disparada. En els últims 15 dies ha crescut prop d'un 30%. Actualment hi ha 2.084 persones ingressades per Covid als hospitals catalans. No superàvem els 2.000 hospitalitzats des del 23 de novembre.

(CCMA)

Davant d'unes dades tan pessimistes, aquest dilluns, el Procicat ha decidit actuar i dijous es posaran en marxa les noves restriccions, que, de moment, seran vàlides 10 dies, fins al 17 de gener.

Consuta què pots fer i què no segons les noves mesures i les que es mantenen vigents per controlar els contagis i el creixement de la pandèmia. 

 

ARXIVAT A:
Fases de la desescaladaCovid-19Coronavirus Salut
Anar al contingut