Marine Le Pen ha arribat diverses vegades a la segona volta de les presidencials franceses
Marine Le Pen ha arribat diverses vegades a la segona volta de les presidencials franceses

Le Pen diu que Puigdemont "humilia" França: "Si guanyem, aquesta situació no durarà gaire"

La líder del partit d'extrema dreta francès afirma que és "una situació vergonyosa" i "un cop més" evidencia que el país "serveix de lloc de referència per als criminals"

RedaccióActualitzat

Marine Le Pen, líder del partit d'extrema dreta francès Agrupació Nacional ha dit que si guanya les pròximes eleccions al país impedirà que Carles Puigdemont continuï establert a la Catalunya Nord.

Ho ha dit en una entrevista que publica aquest dilluns "El Periódico de Catalunya", en què afirma que el fet que Puigdemont hagi establert la seva base a França és "una situació vergonyosa" que "humilia França":

"Puc dir-li que si guanyem les eleccions, aquesta situació no durarà gaire, serem implacables amb tots els que ataquin les institucions legítimes del seu país, sobretot si són països amics i socis."

Le Pen ha afegit que l'establiment de Puigdemont a la Catalunya Nord és humiliant per a França perquè, "un cop més" evidencia que el país "serveix de lloc de referència per als criminals".

Recordem que Agrupació Nacional va guanyar les eleccions europees a França amb més del 30% dels vots. Això va motivar que el president Emmanuel Macron dissolgués l'Assemblea Nacional i convoqués eleccions legislatives, que se celebraran el 30 de juny en primera volta i el 7 de juliol en segona volta.

La resposta de Puigdemont no s'ha fet esperar i ha arribat en forma de tuit, en què explica que les declaracions de Le Pen l'han enganxat justament a París: "No només hi penso tornar sinó que plantaré cara a tots els intents d'aplicar lleis franquistes que impedeixen la llibertat de moviments als ciutadans europeus".

Instal·lat al Vallespir des de Setmana Santa

El líder de Junts+, Carles Puigdemont, es va instal·lar a la Catalunya Nord, concretament a la comarca del Vallespir, pels volts de Setmana Santa, una decisió que es va fer pública el 5 d'abril.

Llavors ja feia setmanes que s'havia proposat per liderar la llista del seu partit per les eleccions al Parlament del 12M i havia anunciat que tornaria a Catalunya per a la investidura del nou president, fos qui fos.

Tot plegat va comportar abandonar la residència de Waterloo, a Bèlgica, on havia estat des del 2018, tot i que els últims anys ha entrat a França regularment.

Ho ha fet, sobretot, per assistir a les sessions del Parlament Europeu a Estrasburg, però ara no té la protecció jurídica que comporta ser europarlamentari.

Puigdemont, en el míting final de campanya de les europees a Colliure
Puigdemont, en el míting final de campanya de les europees a Cotlliure (Europa Press)

Contra la Unió Europea

L'article d'aquest dilluns a El Periódico és la segona part d'una entrevista que la líder d'Agrupació Nacional ha respost per escrit a aquest mitjà, i en la qual defensa un projecte alternatiu a la Unió Europea.

Segons diu, l'alternativa podria dir-se "Aliança Europea de Nacions", i afirma que el projecte és necessari perquè la UE és "tòxica" i "un perill per a totes les nostres nacions":

"Es tracta d'una manera particular de cooperació continental que durant diverses dècades ha demostrat reportar poc benefici a les nostres economies i els nostres països."

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontFrançaMarine Le Pen
Anar al contingut