L'amnistia arriba als manifestants: el TSJC l'aplica a 16 condemnats per protestes post 1-O

El TSJC emet interlocutòries d'aplicació de la llei d'amnistia que beneficien joves independentistes condemnats per participar en aldarulls entre el 2018 i el 2020

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha amnistiat aquest dimarts 16 joves independentistes, la majoria condemnats per atemptat contra l'autoritat en cinc manifestacions i protestes després de l'1-O i de la sentència del judici del procés entre el 2018 i el 2020.

Sis dels amnistiats són els detinguts en les protestes del 30 de gener del 2018 al parc de la Ciutadella de Barcelona quan es va frustrar la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat.

Cinc d'aquests joves van ser condemnats a penes d'entre 5 i 12 mesos de presó, i el sisè encara estava pendent de judici, mentre que un setè detingut va ser absolt durant la instrucció judicial.


6 detinguts i condemnats en mobilitzacions postsentència

Dos amnistiats més són dos joves que van detenir en les manifestacions i concentracions a la plaça Urquinaona de Barcelona contra la sentència del judici del procés al Tribunal Suprem, l'octubre del 2019.

Fogueres i aldarulls a la plaça Urquinaona en protesta per la sentència del judici del procés, la tardor del 2019 a Barcelona (Europa Press)

En concret, els van detenir el 18 d'octubre, i un el van condemnar a un any de presó per tirar una pedra a un policia nacional, i l'altre a 7 anys i mig de presó per tirar petards i llambordes als policies nacionals.

Dos dies abans van detenir un altre jove que havia llançat coets a un helicòpter dels Mossos i que es va resistir a ser detingut. En la sentència es va considerar provat que en resistir-se va lesionar un agent i el van condemnar a un any de presó.

Una altra de les amnisties s'ha aplicat a un jove detingut el mateix dia acusat de llançar pedres a la policia, cremar un contenidor d'escombraries i fer destrosses en una oficina de CaixaBank, i que el van condemnar a 3 anys de presó.

L'última de les amnisties conegudes aquest dimarts ha estat l'aplicada a dos joves detinguts el 19 d'octubre acusats d'haver agredit un agent dels Mossos que estava identificant una amiga seva, i que van ser condemnats a un any de presó cadascun.

 

Un detingut al Camp Nou i els Tres de Granollers

Un altre amnistiat és un jove detingut en la protesta de Tsunami Democràtic al Camp Nou el desembre del 2019 durant un partit Barça-Madrid, i que van condemnar a 3 anys de presó.

Els tres restants són els coneguts com els Tres de Granollers, detinguts en els aldarulls que hi va haver al centre de Barcelona l'1-O del 2020, i que van condemnar a tres anys i tres anys i mig de presó.

A més d'aquests 16 amnistiats, aquest dimarts el TSJC també ha aplicat la llei d'amnistia a l'exconseller d'Interior Miquel Buch i al sergent dels Mossos Lluís Escolà, que el setembre els van condemnar pel cas de l'escorta de Puigdemont.

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàAmnistia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut