Un concessionari de cotxes
Un concessionari de cotxes
Barcelina

La venda de cotxes a Catalunya va créixer un 7% el 2017

Aquesta dada representa prop de 200.000 cotxes nous matriculats durant l'últim any

RedaccióActualitzat

Bones dades de matriculacions. La venda de cotxes a Catalunya va créixer l'any passat un 7%. El 2017 es van vendre prop de 190.500 turismes i totterrenys, segons les dades de les associacions de fabricants, concessionaris i venedors que han fet públiques.

Les matriculacions a Catalunya representen el 15% de totes les que s'han fet a Espanya, que han estat estat més d'un milió dues-centes mil.

Una altra dada a destacar és que el 5% dels cotxes matriculats van ser vehicles híbrids o elèctrics.

Segons el portaveu de la federació de concessionaris Faconauto, Raúl Morales, són bones xifres pel que fa a la confiança dels consumidors, tenint en compte el context polític.

"Es pot considerar que és un bon any. Catalunya ha acabat amb la mateixa mitjana que la resta d'Espanya, malgrat els problemes polítics. Es pot dir que és velocitat de creuer per una economia tal com està i la confiança dels compradors, que també està a nivells alts."

El mes de desembre ha estat especialment bo, amb prop de 16.000 cotxes venuts, més d'un 8% més respecte ael desembre anterior. Renault ha estat la marca líder i el Seat León, el model més venut.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut