La Paeria portarà a la Fiscalia el cas d'abusos sexuals a l'Aula de Teatre de Lleida

Els abusos que van denunciar nou exalumnes per part del director i professor del centre, Antonio Gómez, i d'un altre professor, Rubén Escartín, van passar entre els anys 2001 i 2008. La Fiscalia els va arxivar perquè havien prescrit

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge s'han sabut més detalls del cas d'abusos sexuals a l'Aula de Teatre de Lleida, que es va destapar fa uns mesos.

Desenes de testimonis recollits pel diari Ara han relatat els abusos que haurien patit per part del que va ser director i professor del centre, Antonio Gómez, i d'un altre professor, Rubén Escartín. El 2018, nou exalumnes van presentar una denúncia contra els dos professors.

Els abusos haurien passat entre els anys 2001 i 2008, quan eren adolescents. La Fiscalia de Lleida, però, va arxivar el cas ja que els fets havien prescrit.

Els abusos segueixen fins que Gómez deixa l'Aula

Però en els últims mesos el diari Ara ha investigat el que va pasar i han sortit nous testimonis que posen al descobert que els abusos van seguir fins que Gómez va abandonar el centre, l'any 2019, i per tant el cercle de víctimes es va ampliar molt.

Gómez fins i tot va arribar a ser director de l'Aula (2009- 2017) i això li va donar més poder per fer el que volia. Antonio Gómez aprofitava l'admiració que sentien per ell les alumnes, segons expliquen algunes de les agredides.

Va arribar un moment que fins i tot dues professores de l'escola, Sònia Palau i Marta Santacana, van avisar la directora Mercè Vallespí (2001- 2009) que alguna cosa passava amb Gómez i que qualsevol dia alguns pares podrien posar una denúncia al centre. Però aquestes converses no van arribar a res.

L'actual directora, Mireia Teixidó, que va agafar el càrrec en marxar Gómez, explica que mai va saber de l'existència d'abusos sexuals per part de Gómez fins que va rebre la carta de la fiscalia.

 

 

La Paeria ha anunciat aquest migdia que portarà el cas a la Fiscalia. Miquel Pueyo, alcalde de Lleida, ha fet saber que la Paeria assumeix la seva responsabilitat per posar al descobert totes les irregularitats i silencis sobre el cas:

 

Per la seva banda, la regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, també ha dit que la informació que aporta l'article sobre nous casos d'abusos sexuals al centre "ens refermen en la necessitat de prendre decisions contundents que anunciarem properament". A més, també estudia municipalitzar l'Aula de Teatre de Lleida  i assegura que es va assabentar dels fets en el moment que es van presentar les denúncies, i no abans, arran de la gestió que s'ha fet del cas.
 

ARXIVAT A:
Violència masclista
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut