L'edifici on hi haurà la futura biblioteca J.V. Foix de Sarrià està encara en construcció

La nova biblioteca de Sarrià durà el nom poeta J.V. Foix, en una decisió que han pres els veïns

El nom de la biblioteca, que està previst que s'inauguri a finals d'any, s'ha decidit en un procés participatiu en què podien votar els veïns del districte de Sarrià-Sant Gervasi

781 veïns del districte de Sarrià-Sant Gervasi han votat perquè la nova biblioteca de Sarrià dugui el nom del poeta i periodista J.V. Foix.

El nom de l'escriptor s'ha imposat al de les altres candidatures en el procés participatiu telemàtic que s'ha fet a través de la plataforma Decidim entre el 10 i el 21 de juny. 

Josep Vicenç Foix i Mas va néixer a Sarrià el 1893. Fill del pastisser amb més renom de Sarrià, el poeta va ser un ferm difusor del nou art d'avantguarda, tant literari com plàstic, a Barcelona. 

Foix va rebre nombroses distincions al llarg de la seva vida: el Premi Nacional de la Literatura Catalana, el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, el Premio Nacional de las Letras Españolas i el Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres a França. També va rebre la Medalla d'Or de la Generalitat. El poeta va morir al seu pis de Sarrià el gener de 1987, als 94 anys. 

Veïns del districte de Sarrià-Sant Gervasi votant el nom de la futura biblioteca (3Cat)

La nova biblioteca de Sarrià està previst que s'inauguri a finals d'any. Es tracta d'un edifici de gairebé 6.000 metres quadrats repartits en quatre plantes que, a més de la biblioteca J.V. Foix, acollirà oficines municipals. 

 

Les altres propostes de nom per a la futura biblioteca del barri eren el de la pedagoga i traductora Carme Serrallonga i Calafell --una opció que ha rebut 426 vots--, el de la dibuixant i humorista gràfica Núria Pompeia i el de l'escriptor, pedagog i periodista Emili Teixidor.

 

Anar al contingut