Gant

La justícia belga rebutja l'extradició de Valtonyc

El jutge de Gant no veu que hi hagi enaltiment del terrorisme, ni injúries ni amenaces

RedaccióActualitzat

La justícia belga ha rebutjat l'extradició del raper Josep Miquel Arenas, conegut com a Valtonyc. El jutge de Gant que porta el cas no ha acceptat cap dels tres delictes que se li imputaven: enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces.

Just després de sortir del jutjat de Gant, Valtonyc s'ha mostrat content i trist alhora, i ha assegurat que el seu cas establirà un precedent a Europa:

"Estic molt content de poder ser lliure i que no m'extradeixin. Estic molt trist de veure que els meus companys d'Espanya no ho són i que no tinguin un judici just. És molt trist que haguem de marxar de casa nostra per haver de trobar la justícia i poder ser lliures."

"Arribarem al Tribunal Europeu de Drets Humans, crearem un precedent i es demostrarà que tenim raó, que a Espanya no hi ha llibertat, no només per votar sinó que tampoc no hi ha llibertat d'expressió."

 

Valtonyc ha explicat que, en la seva motivació, el jutge remarca que a Espanya actualment no hi ha cap organització terrorista en actiu, i també que una amenaça de mort verbal no és una autèntica amenaça si no es compleixen més requisits.

"La corona s'ha injuriat a si mateixa"

Sobre l'acusació d'injúries a la Corona, el raper ha suggerit que potser la casa reial espanyola té l'enemic a dins:

"Jo no he injuriat la Corona en cap moment, la Corona s'ha injuriat a si mateixa en tot moment. Jo no soc cap enemic de la Corona, potser el rei sí que és un enemic de la Corona."

Per la seva banda, el seu advocat, Gonzalo Boye, ha afirmat que la resolució del jutge belga és "molt motivada":

"Volem donar les gràcies a la justícia belga perquè ha actuat conforme a dret, han rebutjat l'extradició en tots els seus aspectes per falta de doble incriminació, és a dir, els fets pels quals en Josep va ser condemnat a Espanya, a Bèlgica es considera que són conductes atípiques i per tant, es rebutja l'extradició."

"És una resolució molt motivada, imaginem que el fiscal belga la recorrerà però el que ha manifestat el jutge en la seva resolució és una cosa molt clara: que és llibertat d'expressió i que cap d'aquestes frases de les cançons té contingut criminal, tal com vam dir tant a Espanya com a Bèlgica. Ens han donat la raó, és un gran dia."

 

La fiscalia belga recórre la sentència

Tal com ja preveia Boye, la fiscalia belga ha apel·lat poques hores després la decisió del jutge de Gant. La fiscalia tenia 24 hores per fer-ho, i després 15 dies per presentar les al·legacions. Aquesta és la segona instància judicial que veurà el cas, que en tercera instància podria arribar al Tribunal Suprem de Bèlgica.

"Un gran dia"

Boye ha avançat a Twitter el contingut de la resolució poca estona abans de coneixe's. I ho ha fet amb el seu peculiar estil, que ja s'ha fet famós:



 

 

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Valtònyc
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut