Brenda Biya es fa un petó amb la seva parella, dins un ascensor
Va compartir la imatge el 30 de juny, últim dia del mes de l'Orgull LGTBIQ+ (@kingnastyy)

La foto de la filla del president del Camerun que desafia la persecució del col·lectiu LGTBIQ+

Les relacions sexuals entre persones del mateix sexe estan castigades al Camerun amb penes de fins a cinc anys de presó

RedaccióActualitzat

"Estic boja per tu i vull que el món ho sàpiga." És el missatge que acompanya la fotografia que ha compartit Brenda Biya, filla del president camerunès. Hi apareix ella fent-se un petó amb la seva parella, la model brasilera Layyons Valença.

La imatge hauria passat desapercebuda si no fos perquè al Camerun l'homosexualitat és un delicte i l'LGTBI-fòbia és endèmica en la societat del país, segons descriu Amnistia Internacional. L'article 347-1 del Codi Penal camerunès preveu penes de fins a cinc anys de presó i multes de fins a 200.000 francs (305 euros) per tenir relacions sexuals amb persones del mateix sexe.

Brenda Biya, que té 26 anys i és coneguda pel pseudònim de King Nasty, ja havia publicat altres imatges amb Valença a les seves xarxes, preses com aquesta des de fora del país, però mai cap fent-se un petó. I ho ha fet el 30 de juny, coincidint amb el mes de l'Orgull LGTBIQ+. Un gest reivindicatiu contra l'homofòbia del seu país, governat des de fa 40 anys pel seu pare, Paul Biya.

"Un acte d'immens coratge"

Ho han celebrat dues organitzacions en defensa dels drets humans del Camerun: Working for Our Wellbeing, que reclama la igualtat i l'accés a l'assistència sanitària per a persones del col·lectiu LGTBIQ+, i Women in Front Cameroon", que treballa per la visibilitat de les dones al país.

En un comunicat conjunt, que han publicat a X, afirmen que  "la decisió de Brenda Biya de compartir públicament la seva orientació sexual és un acte d'immens coratge", que "marca un punt d'inflexió en la lluita pels drets i l'acceptació de les minories sexuals al Camerun".

"En un país on l'homofòbia encara està molt estesa, aquest gest ajuda a trencar tabús i obre el camí per aconseguir més acceptació i comprensió", diuen.

Per això, reclamen la despenalització de l'homosexualitat al seu país, així com l'aprovació de lleis contra la discriminació que protegeixin les minories sexuals de la violència, la discriminació i l'abús i l'impuls de programes educatius per conscienciar sobre la diversitat sexual i de gènere.

Al Camerun, l'homosexualitat es considera delicte des del 1965.

 

ARXIVAT A:
HomofòbiaLGTBIQ+
Anar al contingut