Merkel, en un acte a la Fundació Adenauer (Reuters)
Merkel, en un acte a la Fundació Adenauer (Reuters)

La CDU de Merkel creu que el procés s'ha de resoldre més enllà de la Constitució

La Fundació Konrad-Adenauer, el "think tank" de la CDU, considera la convocatòria del referèndum com un problema "seriós per a la unitat i estabilitat d'Espanya"

Actualitzat

La Fundació Konrad-Adenauer, el "think tank" de la CDU, el partit d'Angela Merkel, defensa que la situació a Catalunya és un "repte polític" que "no es pot resoldre únicament apel·lant a les lleis o regulacions constitucionals existents". En un informe, el "think tank" preveu que el procés sobiranista "continuï" en els propers anys i avisa que les forces independentistes poden guanyar més poder, especialment si l'1-O no es pot celebrar com vol la Generalitat i es convoquen eleccions anticipades.

"Això escalfarà encara més el conflicte"

La fundació del partit d'Angela Merkel, la convocatòria del referèndum és un problema "seriós per a la unitat i estabilitat d'Espanya".

"És jurídicament correcte pel govern espanyol del president Rajoy cenyir-se a la constitució, però amb això no resoldrà el conflicte polític"

El "think tank" alemany vincula l'ascens de l'independentisme a les "desigualtats" dins del marc de la Constitució entre Catalunya i el País Basc, especialment en matèria econòmica, i diu que "ja no són tolerades". Amb tot, afegeix que una reforma constitucional és "poc probable" pel rebuig del PP, tot i que rebria el suport del PSOE, Podem i fins i tot C's.

L'informe de la Fundació Konrad-Adenauer arriba una setmana després que el diari "The New York Times" recomanés permetre el referèndum.

Anar al contingut