Carla Simón en el moment de rebre el premi de la Berlinale
Carla Simón en el moment de rebre el premi de la Berlinale
Berlín

La catalana Carla Simón triomfa a la Berlinale amb dos premis

L'Os d'Or de la Berlinale se l'ha endut la pel·lícula hongaresa "On body and soul". La coreana Kim Min-hee ha guanyat el premi a la millor actriu i l'austríac Georg Friedrich, el de millor actor

RedaccióActualitzat

La pel·lícula "Estiu 1993", de la badalonina Carla Simón, ha guanyat el premi a la millor "opera prima" del Festival de Cinema de Berlín i també el gran premi especial del jurat en la secció Generation Kplus de la Berlinale, destinada al públic juvenil.

El premi Generation Kplus el comparteix ex aequo amb la coreana "Becoming Who I Was", de Chang-Yong Moon. Competia amb més de 60 films de més de 40 països.

La cinta de Carla Simón, participada per TV3,  és una història personal: la d'una nena de sis anys que perd la mare i el pare i és acollida pels oncles, que viuen al camp. La directora explora les dificultats de la nena per adaptar-se a la nova situació.

Una altra coproducció catalana ha guanyat el premi al millor guió: la pel·lícula "Una mujer fantástica", dirigida pel xilè Sebastián Lelio.

L'Os d'Or de la Berlinale se l'ha endut la pel·lícula hongaresa "On body and soul", del director Ildikó Enyedi, una tragicomèdia romàntica que explica l'estranya relació entre un director financer i la seva nova empleada, dues persones que viuen aïllades.

El director finlandès Akis Kaurismäki ha guanyat l'Os de Plata al millor director amb el film "Toivon tuolla puolen" ("The Other Side of Hope"), que narra el drama d'un refugiat amb el peculiar humor del realitzador nòrdic.

La pel·lícula franco-senegalesa "Felicité", dirigida per Alain Gomis, ha guanyat el Gran Premi del Jurat.

L'actriu coreana Kim Min-hee s'ha endut l'Os de Plata a la millor interpretació femenina per "Bamui Haebyun-Eoseo Honja" ("On the Beach at Night Alone"), dirigida pel seu compatriota Hong Sang-soo. 

L'actor austríac Georg Friedrich ha guanyat l'Os de Plata a la millor interpretació masculina per "Helle Nächte" ("Bright Nights"), dirigida per l'alemany Thomas Arslan.


  
  

 

ARXIVAT A:
CinemaCarla Simón
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut