Kamala Harris obté en un dia els suports per ser candidata: "Vull unir el partit i la nació"

En només 24 hores ha recollit l'aval dels delegats necessaris i una gran quantitat de mostres de suport

RedaccióActualitzat

En només 24 hores, la candidata demòcrata a la presidència dels Estats Units i actual vicepresidenta, Kamala Harris, ha aconseguit el suport dels delegats necessaris per ser nomenada oficialment candidata a la Convenció Demòcrata que se celebrarà el proper 19 d'agost a Chicago.

La mateixa Harris s'ha encarregat d'anunciar-ho en un comunicat a través d'un missatge a la xarxa X, en què ha volgut llançar un missatge aglutinador:

"Tinc la plena intenció d'unir el nostre partit i la nostra nació, i derrotar Donald Trump", ha dit:

"Quan vaig anunciar la meva campanya per les presidencials, vaig dir que pensava guanyar-me la nominació. Avui estic orgullosa d'haver assolit els suports necessaris per convertir-me en la candidata del nostre partit".


2.000 avals en un dia

Harris s'ha fet en només un dia amb l'aval de 1.976 delegats dels 1.968 necessaris, una xifra que ha aconseguit després d'una gran quantitat de mostres de suport per part de nombroses delegacions estatals, i que s'espera que segueixi creixent amb el pas dels dies, segons ha informat la cadena de televisió CNN.

"Aquestes eleccions representen una clara tria entre dues visions diferents. Donald Trump vol fer retrocedir el nostre país a una època en què molts dels nostres conciutadans nord-americans no gaudien de plenes llibertats i drets", ha expressat Harris:

"Jo crec en un futur que enforteixi la nostra democràcia, protegeixi els drets reproductius i asseguri que tothom tingui l'oportunitat de progressar".

"Durant els propers mesos, viatjaré per tot el país per recollir les inquietuds dels nord-americans", ha afegit.

Aquest dimarts a la tarda, a més, Harris ha fet el seu primer míting des de la renúncia de Biden. Ha estat a Wisconsin, un estat clau en les eleccions de novembre, i ho ha aprofitat per deixar enrere els debats sobre l'edat de Biden i apostar a fons pels temes que sempre ha defensat, com el dret a l'avortament.

També ha subratllat el seu passat com a fiscal davant tots els problemes legals de Trump:

"Vaig tractar amb criminals de tota mena: depredadors que abusaven de les dones, estafadors que enganyaven els consumidors i se saltaven les regles en benefici propi... Per tant, escolteu-me quan us dic: conec els tipus com Donald Trump."


Una pluja de suports i dos silencis

Des que Harris va formalitzar la seva candidatura davant la Comissió Federal Electoral, fins a 15 delegacions estatals han expressat el seu suport públic per la nova candidata demòcrata, entre les quals es troben la de Califòrnia, Nova York, Louisiana, Maryland, Kentucky, Tennessee, Carolina del Nord, Carolina del Sud, Wisconsin, Maine, Massachusetts, Utah, Iowa, Dakota del Sud i Nevada.

Cal destacar que en la jornada anterior, l'Associació de Comitès Demòcrates Estatals va anunciar que la major part dels 57 partits estatals havien mostrat la seva conformitat amb la candidatura de Harris, si bé no va arribar a especificar quins.

Aquest èxit en les seves primeres hores com a nova candidata s'ha traduït en la recaptació de 81 milions de dòlars (gairebé 74,4 milions d'euros).

Malgrat que un gran nombre de delegacions i de grans figures del partit ja han donat suport a la vicepresidenta, els portaveus demòcrates en el Senat, Chuck Shumer, i en la Cambra de Representants, Hakeem Jeffries, encara no s'han pronunciat sobre aquest tema.

Fonts demòcrates han afirmat que el Comitè Nacional del partit té previst determinar el seu candidat presidencial abans del 7 d'agost.

ARXIVAT A:
Estats UnitsEleccions Estats UnitsKamala HarrisEleccions Estats Units 2024
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut