Sant Joan Despí

Junqueras: "Si Colau no firma el full de ruta, veurem com ERC pot ajudar a governar Barcelona"

El líder dels republicans es mostra conciliador i afirma que "el paper d'ERC és cosir i recosir aquest país en l'àmbit polític i social, i volem tenir una bona relació amb tothom"

RedaccióActualitzat

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat que la seva formació mirarà d'ajudar Barcelona en Comú a governar Barcelona, encara que no signi el full de ruta per la independència impulsat per CiU i el seu partit. En declaracions a "Els matins" de TV3, Junqueras s'ha mostrat conciliador i ha assegurat que el paper que volen tenir és treballar per "cosir i recosir" el país.

"Si Colau no firma el full de ruta, veurem la manera com ERC pot ajudar a governar Barcelona."

Després d'escoltar les declaracions d'Ada Colau, que va dir a BTV que "no signaran fulls de ruta impropis", el líder d'ERC ha dit que no tanquen la possibilitat a entendre's amb Colau a l'Ajuntament i ha valorat que digués que seran aliats del procés i que hi ajudaran. Junqueras ha dit que les circumstàncies els han posat "al centre de l'escenari" i que això és "molt arriscat, però molt important".

"Prefereixo tenir aliats que enemics en el procés i els intentaré estirar cap al dret a decidir i les eleccions del 27-S", ha dit.

Preguntat pel seu discurs al Cercle d'Economia, que va merèixer elogis per part dels assistents, Junqueras ha dit que Esquerra no fa un discurs per quedar bé aquí o allà, sinó per acollir-los a tots. "Si això ens comporta un mal resultat electoral, el beneirem", ha dit Junqueras, que ha subratllat:

"La feina d'ERC és cosir i recosir aquest país en l'àmbit polític i social i volem tenir una bona relació amb tothom."

"Mai renunciarem a la independència"

Tot i això, Juqueras ha volgut deixar clar que el seu objectiu és la independència de Catalunya, que la considera "imprescindible" i que no hi renunciarà mai. "A mi ningú em convencerà que m'haig de conformar que la gent del nostre país visqui bé, però no gaire. Mai ens conformarem amb menys del que la gent es mareiex", ha dit.

"Mai renunciarem a la independència, ni quan falti un centímetre i algú digui que ja quasi hi som."

Res sobre Unió i el 14-J

El líder dels republicans, que s'ha mostrat distès durant tota l'entrevista, només s'ha negat a respondre quan se li ha preguntat sobre la consulta interna que Unió farà a la militància el 14-J i sobre les veus crítiques que s'han sentit des del sector sobiranista de la formació de Duran i Lleida. "No faré cap comentari al respecte, perquè seria posar-me a casa dels altres i no ho vull fer", ha conclòs.

Bosch no veu un pacte estable de govern amb Colau, ara per ara

També s'ha referit a possibles postelectorals a l'Ajuntament de Barcelona el republicà Alfred Bosch. En declaracions a BTV, Bosch ha explicat que la negativa de Colau a adherir-se al full de ruta per la independència impossibilita entrar al govern. Bosch, però, no ha tancat la porta a arribar a acords puntuals sobre qüestions importants per a la ciutat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut