Josep Solsona s'ha mantingut a l'alcaldia gairebé quatre mesos després de la seva detenció (ACN/Oriol Bosch)

Josep Solsona deixa l'alcaldia de Puigverd de Lleida en prosperar la moció de censura

Junts l'havia expulsat del grup municipal arran de denúncies contra ell per violència de gènere i agressió sexual a una menor

RedaccióActualitzat

Puigverd de Lleida, al Segrià, té nova alcaldessa després de prosperar la moció de censura per destituir el fins ara alcalde, Josep Solsona, en un ple que s'ha fet aquest dilluns.

La moció de censura ha tingut el suport de 7 dels 9 regidors del consistori --els tres que queden al grup de Junts i els de l'oposició, d'Esquerra i el PSC--. El ple s'havia convocat després que Solsona fos expulsat del grup municipal de Junts fa unes setmanes.

Solsona va ser detingut el 8 de març per un delicte d'amenaces i maltractament en l'àmbit de la llar, una denúncia que va quedar arxivada provisionalment, però encara se l'investiga per una presumpta agressió sexual a una menor.

La nova alcaldessa de Junts, Úrsula Barrufet, ha promès actuar amb transparència i diàleg per superar els obstacles al municipi. Per la seva banda, Josep Solsona ha assegurat que s'han barrejat els "temes personals" amb la política. 

Úrsula Barrufet és la nova alcaldessa de Puigverd de Lleida (ACN/Oriol Bosch)

Solsona i l'únic regidor que li dona suport continuaran com a no adscrits. A principis de juny els altres regidors de Junts ja els van fer fora del seu grup municipal, un tràmit necessari per impulsar la moció de censura i no vulnerar la normativa estatal contra el transfuguisme.

La crisi ha paralitzat l'Ajuntament en els últims mesos. Per exemple, encara no han pogut aprovar els pressupostos per aquest any després de diversos intents fallits per falta de quòrum.

Josep Solsona va arribar a l'alcaldia de Puigverd de Lleida l'agost del 2022, precisament gràcies a una moció de censura contra Sandra Barberà, l'actual portaveu d'Esquerra al consistori.

Anar al contingut