Israel ataca durant hores el centre de Síria i deixa almenys 14 morts i gairebé 50 ferits

L'atac tenia com a objectiu un centre de producció d'armes químiques, segons els serveis d'intel·ligència sirians

RedaccióActualitzat

Almenys 14 persones han mort i 43 han resultat ferides en els bombardejos israelians d'aquesta matinada a la província de Hama, al centre de Síria, segons informa l'agència oficial de notícies siriana SANA.

Entre els ferits hi hauria sis persones en estat crític, segons ha explicat el director de l'Hospital Nacional de Masyaf, on estan ingressats.

Fonts d'intel·ligència local han assegurat que l'atac tenia com a objectiu un centre de producció d'armes químiques, on es creu que hi havia un equip d'experts militars iranians.

L'exèrcit sirià ha assegurat que han aconseguit abatre diversos míssils israelians abans que arribessin a destí.


Els atacs aeris, que han durat unes tres hores, també s'han dirigit contra estructures flotants de la costa siriana on hi hauria objectius militars, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans, que eleva el nombre de víctimes mortals a 18. El bombardeig també ha provocat dos incendis que els bombers estan extingint.

Israel intensifica els atacs contra Síria

L'exèrcit israelià ha intensificat els atacs contra Síria des de la invasió i guerra a Gaza, a l'octubre. Els bombardejos que acostumen a anar dirigits a les milícies proiranianes presents a Síria, entre les quals el grup libanès Hezbollah, contra el qual Israel també combat de forma directa des de la frontera amb el Líban.

Dijous passat, un dron va fer explotar un camió que suposadament transportava armes de la Guàrdia Revolucionària iraniana als afores de la ciutat d'Abu Kamal, a l'est de Síria i a prop de la frontera amb l'Iraq, segons organitzacions locals.

Israel també seria darrere diversos atacs selectius contra vehicles a la carretera entre Damasc i Beirut, en un dels quals haurien mort tres membres de la Jihad Islàmica i un d'Hezbollah, a finals d'agost.

Desplegament militar al pas fronterer entre Israel i Jordània
Jordània ha tancat el pas fronterer amb Israel aquest diumenge, després d'un tiroteig en què han mort tres civils (EFE/Jamal Awwad)

D'altra banda, Jordània reobrirà aquest matí el pas fronterer amb Cisjordània, després que diumenge passat va quedar tancat quan un ciutadà jordà va matar a trets tres vigilants duaners israelians.

Entre els atacs israelians dels últims mesos a Síria, en destaca el bombardeig a l'ambaixada de l'Iran a Damasc, en el qual van morir almenys 11 persones, inclosos tres alts comandaments militars.

 

ARXIVAT A:
Pròxim Orient SíriaIsraelGuerra a Gaza
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut