Indignació al govern espanyol i el PSOE perquè Ayuso rebi Milei amb honors: "Ho fa per fotre"

Aquest divendres el president argentí rebrà a Madrid la Medalla Internacional de la Comunitat

El govern espanyol veu deslleial que la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso rebi aquest divendres el president argentí Javier Milei per entregar-li la Medalla Internacional de la Comunitat, tot i haver atacat Pedro Sánchez.

Des de La Moncloa han lamentat que Ayuso faci "gala d'una profunda deslleialtat cap a les institucions" en no comunicar la visita de Milei. Recorden que, segons la llei (Llei de l'Acció i del Servei Exterior), els presidents autonòmics estan obligats a informar el Ministeri d'Exteriors quan es reuneixen amb mandataris estrangers.

Pel PSOE, s'està premiant el president argentí "per fotre" -diuen- el govern espanyol, en plena crisi diplomàtica entre els dos països.

El govern madrileny argumenta que la seva decisió de concedir la condecoració al president argentí busca "reconèixer els vincles històrics, culturals, lingüístics i econòmics" de l'Argentina amb la regió. Ayuso també ha retret a Pedro Sánchez que no rebi Milei "com sí que ho fa, per exemple, Alemanya".

Milei, que també rebrà a Madrid un altre premi, en aquest cas d'una entitat ultraliberal, ja va viatjar a Madrid al maig, quan va participar en una reunió amb Vox i va qualificar de corrupta la parella de Pedro Sánchez.

El president argentí, Javier Milei (Europa Press)

El PP diu que no està previst que Feijóo i Milei coincideixin, i ho ha emmarcat dins les competències de la Comunitat de Madrid. Feijóo ha aprofitat per acusar Sánchez d'"ampliar la bretxa diplomàtica" amb el govern argentí.

Tot i la crisi diplomàtica, el govern espanyol confirma que li posarà un dispositiu de seguretat. Fonts diplomàtiques destaquen l'anomalia que un president estranger no demani una trobada institucional amb Sánchez i critiquen que continuï buscant la confrontació.

La Medalla Internacional de la Comunitat de Madrid va ser creada el 2017 i anteriorment l'han rebut, per exemple, l'opositor veneçolà Juan Guaidó (2020) o el president ucraïnès Volodímir Zelenski (2022).

 

ARXIVAT A:
Comunitat de MadridIsabel Díaz AyusoJavier Milei
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut