Aragonès i Illa, reunits al despatx del president amb diversos dossiers sobre la taula
Illa i Aragonès s'han trobat al despatx del president a les onze del matí (Govern/Arnau Carbonell)

Illa i Aragonès s'han reunit a la Generalitat per fer traspàs dels principals reptes de país

El president electe i el sortint s'han citat aquest migdia per tractar qüestions com l'estat de les finances, les relacions Estat-Generalitat o la seguretat

RedaccióActualitzat

Salvador Illa i Pere Aragonès s'han reunit aquest migdia al Palau de la Generalitat per fer el traspàs institucional de carteres obertes i dels principals reptes de país. Ha estat una reunió de treball entre el president electe i el president sortint, a porta tancada i que ha durat prop de dues hores. Segons han informat Presidència, s'han tractat qüestions relacionades amb el funcionament de la institució com l'escenari macroeconòmic de Catalunya per als pròxims anys, l'estat de les finances, les relacions Estat-Generalitat i reptes com ara la seguretat.

Illa ha arribat en cotxe a la plaça Sant Jaume pels volts de les onze del matí i ha entrat caminant al Palau de la Generalitat, per primera vegada com a president investit. Segons fonts oficials, Aragonès l'ha rebut al despatx, on ha tingut lloc la primera reunió de traspàs entre presidents.

Es preveu que la transició entre tots dos governs sigui cordial, tenint en compte que la presidència d'Illa ha estat possible gràcies als vots d'Esquerra, juntament amb els dels Comuns. De fet, el líder socialista ja va tenir paraules de reconeixement per al seu predecessor durant el ple d'investidura: "Em trobo un país millor que el que vostè es va trobar, i l'hi agraeixo", va dir Illa a Aragonès.

Encaixada de mans entre Illa i Aragonès al Palau de la Generalitat
Aragonès ha rebut Illa per tractar els principals reptes de país que haurà d'entomar el nou president (Govern/Arnau Carbonell)

Salvador Illa també té previst trobar-se amb el seu equip de treball més pròxim per dissenyar la presa de possessió. Tot i que encara no hi ha convocatòria oficial, està previst que l'acte sigui aquest dissabte a les 12 del migdia al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. S'espera que sigui un acte breu, amb un discurs del nou president on traçarà les línies generals del seu mandat els pròxims anys i amb la presència de Pere Aragonès, que farà el traspàs oficial del càrrec  a Salvador Illa.
 

Aragonès s'acomiada dels treballadors públics

Pere Aragonès s'ha adreçat al conjunt dels empleats públics de la Generalitat a través d'una carta en què ha agraït "el compromís quotidià amb el país i la seva gent" i ha dit que marxa "amb la satisfacció de deixar el país millor" que no el va trobar.

Aragonès ha afirmat que ser president de la Generalitat "ha estat el millor honor que tot català pot tenir" i ha afegit que, a la vegada, és "una responsabilitat enorme que exigeix dedicació, visió, empatia, vocació i confiança".

El president sortint també ha destacat la seva confiança en l'equip humà que forma el cos de treballadors públics de la Generalitat i ha posat l'accent en alguns dels principals reptes als quals han hagut de fer front en els darrers anys, com la covid-19 o la sequera.

 

ARXIVAT A:
InvestiduraPere AragonèsSalvador Illa
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut