Identifiquen el líder del grup d'encaputxats que va atacar el consolat italià a Barcelona

Els Mossos creuen que és un jove detingut el febrer del 2021 per presumptament cremar una furgoneta de la Guàrdia Urbana durant les protestes per l'empresonament de Pablo Hasél

Redacció/AgènciesActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han identificat el suposat líder del grup que el passat 27 de gener va cometre un atac vandàlic al consolat d'Itàlia a Barcelona.

Es tractaria d'un jove detingut fa dos anys acusat de cremar una furgoneta de la Guàrdia Urbana a la Rambla de Barcelona, quan hi havia un agent a dins del vehicle, durant els disturbis per l'empresonament del raper Pablo Hasél. L'agent va poder sortir a temps.

Segons han explicat els Mossos aquest dissabte, el jove detingut fa dos anys, que estava en llibertat sota fiança, és el líder del grup d'encaputxats que fa una setmana van fer pintades a la façana del consolat amb lemes com "Amnistia total" i "Estat italià, assassí", van llançar pintura i van trencar els vidres de la porta d'accés amb un martell.

Al detingut li van prendre declaració aquest dijous.

L'acte vandàlic va ser condemnat per la primera ministra italiana, Giorgia Meloni, i va coincidir amb l'incendi d'un cotxe, el mateix dia, a l'ambaixada italiana a Berlín.

Els Mossos mantenen una investigació oberta per intentar identificar la resta de persones que van participar en l'assalt.

Surt de la presó l'acusada de provocar l'incendi de la furgoneta de la Guàrdia Urbana
La furgoneta de la Guàrdia Urbana vandalitzada a Barcelona el 2021 (EuropaPress)

Dos anys de l'atac a la furgoneta de la Urbana, a la Rambla de Barcelona

L'atac al furgó de la Guàrdia Urbana va passar al febrer del 2021, durant les protestes per l'empresonament de Pablo Hasél.

En aquell moment, els Mossos van detenir vuit persones de l'entorn anarquista, entre els quals figuren sis italians, a qui es va acusar dels delictes d''homicidi en grau de temptativa, desordres públics, danys, atemptat a agent de l'autoritat, manifestació o reunió il·lícita i pertinença a grup criminal.

Els detinguts van sortir en llibertat el novembre del 2021, després de gairebé nou mesos de presó i de pagar fiances d'entre 40.000 i 45.000 euros.

ARXIVAT A:
PolicialPablo Hasél
Anar al contingut