Tres ciclistes circulant pel centre de Girona
Ciclistes circulant pel centre de Girona
Catalunya al dia

Girona comença a limitar l'ús de la bicicleta als carrers del centre

Després de les protestes que hi ha hagut en contra del turisme ciclista, l'Ajuntament ha decidit prohibir la circulació de bicicletes a tres carrers del Barri Vell i senyalitzarà la zona per evitar que vagin contra direcció

Enllaç a altres textos de l'autor

Núria Peraire

Periodista de Catalunya Ràdio a la demarcació de Girona

@NuriaPeraire
Actualitzat

El consistori gironí assegura que defensen l'ús de la bicicleta, també entre els ciutadans, però volen que les bicis puguin conviure amb veïns i vianants i, per això ara --per primer cop-- regularan la circulació d'aquests vehicles. Tot plegat amb l'objectiu de calmar els ànims després de les protestes que hi ha hagut en contra de tots els sectors relacionats amb el cicloturisme.

En els pròxims dies se senyalitzaran els principals carrers del Barri Vell i el Mercadal, els que concentren més turistes ciclistes, per informar de les vies on estarà prohibit anar amb bicicleta i --en aquelles on es pugui circular-- el sentit en què s'haurà de fer per evitar que vagin en direcció contrària.

Els tres carrers on no es podrà anar en bici són el de Bonaventura, que continua amb el de la Força, i el de l'Argenteria. Tots tres són estrets i hi acostuma a passar molta gent. La prohibició també afectarà els patinets.

L'alcalde Lluc Salellas acompanyat de la vicealcaldessa Gemma Geis
Lluc Salellas, l'alcalde de Girona, durant la compareixença informativa (3Cat/Núria Peraire)

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, remarca que no volen posar l'èmfasi en la prohibició perquè no són mesures contra la bici.

"No volem parlar d'una prohibició. Tu pots anar en bici per aquests carrers, però has de baixar i caminar perquè hi ha moltes aglomeracions."

Un cop col·locada la nova senyalització, es farà una campanya informativa que comptarà, per exemple, amb un tríptic informatiu que es distribuirà per hotels, apartaments i botigues de ciclistes.

Tríptic explicatiu sobre la regulació de l'ús de la bicicleta a Girona
Aquest és el fullet que es repartirà entre els ciclistes (3Cat/Núria Peraire)

Un cop acabada la campanya informativa es començarà a sancionar d'acord amb l'ordenança municipal. Des de l'Ajuntament expliquen que tot plegat s'ha fet amb el sector turístic i els comerciants.

En un futur també es volen establir punts de trobada dels cicloturistes en zones on no provoquin molèsties als veïns.

Les infraccions lleus, com circular per la vorera se sancionaran amb multes de 50 a 150 euros. Les greus, com ara circular contra direcció, poden costar entre150 i 300 euros. 

ARXIVAT A:
TurismeMobilitat
Anar al contingut