Fiscalia denuncia el xalet amb piscina del fill de l'alcalde de Fontanals en un lloc protegit

El xalet fa 180 metres quadrats i s'ha alçat en un terreny inundable que comptava amb permís per una gossera de caça i la rehabilitació d'un cobert agrícola

RedaccióActualitzat

La Fiscalia ha denunciat el fill de l'alcalde de Fontanals, a la Cerdanya, per haver-se construït un xalet amb piscina en un espai protegit no edificable.

La parcel·la, que està tancada i controlada per càmeres de vigilància, compta amb un permís per fer-hi una gossera d'animals de caça i la rehabilitació d'un cobert agrícola.

Però, a la pràctica, s'hi va construir un xalet de 180 metres quadrats amb una piscina per, segons els seus propietaris, fer-hi trobades i àpats abans i després de les caceres. 

El permís preveia la construcció d'una gossera d'animals de caça (3Cat)
L'entitat va portar el cas a Antifrau i a la Fiscalia (3Cat)

"A partir d'aquell cobert agrícola no es podia construir absolutament res, perquè és una zona protegida i inundable", denuncia Núria Marín, que és portaveu de SOS Pirineus, l'entitat ecologista que va advertir l'Oficina Antifrau i la Fiscalia de les obres d'ampliació.

L'acusat és el fill de l'alcalde del poble, Ramon Chia, i germà de l'alcalde de Bolvir i president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Isidre Chia, que fins fa un any també era propietari de la finca.

El recinte està tancat i compta amb videovigilància (3Cat)

La Fiscalia de Girona considera que s'ha comès un delicte contra l'ordenació del territori, i per això ha portat el cas fins als jutjats de Puigcerdà. Ara, el jutge d'instrucció estudiarà tot el procés i citarà a declarar a l'acusat al mes de juny

"Anirem a explicar-nos al jutjat, presentarem tota la documentació que toqui, però crec que la correcta solució del tema és per la via administrativa i no per la via penal", reivindica Carles Monguilod, que és l'advocat de la família.

Per Monguilod, resulta clar que "la persona denunciada no ha tingut cap interès a infringir la llei".

El jutge de Puigcerdà decidirà si arxiva el cas o el porta a judici (3Cat)

Mentrestant, el regidor que va donar els permisos per ampliar el cobert va dimitir després de veure les obres realitzades, i actualment és regidor a l'oposició.

Tot i la tensió que es respira a l'Ajuntament de Fontanals, ara és el jutge de Puigcerdà qui decidirà si arxiva el cas o el porta a judici.

El cas recorda al que la mateixa entitat va denunciar en un altre municipi ceretà, a Bellver, on fa dos anys l'alcalde va dimitir per la polèmica construcció d'un suposat cobert agrícola del fill, que també era regidor.

ARXIVAT A:
Urbanisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut