Des de la plantació de Saldes es veu el Pedraforca
Catalunya al dia

Fer-se fotos entre tulipes: la nova moda que atrau centenars de visitants al Berguedà

Els camps de tulipes de Saldes i Capolat han convertit el mes d'abril en un període d'alta afluència turística, fet que beneficia l'economia de la comarca

RedaccióActualitzat

La floració de les tulipes s'ha convertit en tot un fenomen turístic al Berguedà, que per aquesta època i durant tres setmanes atrau milers de visitants a Saldes i Capolat. És un important revulsiu per a la comarca en temporada baixa perquè la majoria de persones que pugen a veure les tulipes aprofiten després per quedar-se a dinar i descobrir altres racons de la zona.


Indicat per instagramers i tiktokers

Els camps de tulipes de Saldes, amb el Pedraforca de fons, és un dels punts on aquests dies es pot observar aquesta floració i són, sens dubte, un paisatge i un escenari perfectes per a fer-se fotos. A Tulipmania l'entrada costa 12 euros i hi ha plantades més de 350 varietats de tulipes que creen una autèntica catifa de colors. De fet, costa fer-se lloc per aconseguir una fotografia sense que hi apareguin altres turistes. Avui hi han arribat un parell d'autocars. També una nena d'11 anys, la Mel, per fer-se l'àlbum de fotos de la comunió:

"Són plantes molt maques, tenen molts colors. S'ho curren molt i vaig decidir que aquí estava molt bé per venir a fer les fotos"

Aquests són alguns exemples de les fotos que es poden veure a les xarxes socials com Instagram: 

 

 

El turisme que ve a veure les tulipes impacta positivament al conjunt de l'economia local. Dona feina a bars i restaurants, alguns dels quals no obririen entre setmana si no fos pels autobusos plens de visitants que arriben de tot arreu atrets per aquests camps florits, tal com explica l'alcaldessa de Saldes, Dolors Jiménez

Entre setmana reben més de 200 visitants i durant el cap de setmana, el doble. I tot això, en un poble amb poc més de 300 habitants censats.

El camp de tulipes de Saldes rep 400 visitants cada cap de setmana (Nati Adell/3Cat)
 

La propietària de Tulipmania és la Sheila Malo, una berguedana que ha viscut durant molts anys a Holanda. Diu que "a tothom els crida molt l'atenció que hi hagi aquest tipus de flor aquí", i afegeix:

"Això és per la desconeixença que hi ha en general del món de les flors, perquè la tulipa s'ha cultivat durant segles a tota Europa"


Les tulipes han esquivat la sequera

La responsable d'aquest camp de tulipes de Saldes explica que, de moment, la falta de pluges no ha estat massa problema perquè aquestes flors són força resistents i no necessiten massa aigua.

A Saldes es poden veure més de 350 varietats de tulipes (Nati Adell/3Cat)

Abans de marxar, ens fa una recomanació: diu que si no som a temps de veure ara les tulipes, ens reservem un dia a la tardor, quan hi ha la floració de les dàlies. Assegura que és menys coneguda, però més espectacular.

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials Turisme
Anar al contingut