Fase 1: bars, restaurants i hotels, quines mesures han de prendre?
Terrassa d'un hotel durant el procés de muntatge per a la reobertura després del confinament, amb les taules separades dos metres entre si (ACN)

Fase 1: bars, restaurants i hotels, quines mesures han de prendre per poder obrir?

Bars i restaurants podran ocupar el 50% de les terrasses i els hotels no tindran límit d'ocupació però no podran oferir serveis com piscines o gimnasos

RedaccióActualitzat

El Butlletí Oficial de l'Estat, el BOE, ha publicat aquest dissabte l'ordre del Ministeri de Sanitat amb les condicions que hauran de complir per poder funcionar els establiments de restauració i hotelers que estiguin en territoris en fase 1.

Bars i restaurants

Pel que fa a bars i restaurants, podran obrir les terrasses i ocupar-les fins a un 50% de la capacitat permesa per la concessió de l'administració municipal de què disposi.

Caldrà que hi hagi 2 metres entre taula i taula, i també un màxim de 10 persones per taula, entre les quals també hi haurà d'haver la "distància mínima de seguretat interpersonal".


Estovalles d'un sol ús

Caldrà netejar en profunditat taules, cadires i altres estris entre ús i ús, es recomana fer servir estovalles d'un sol ús. Si no és així, caldrà canviar-les entre ús i ús, i rentar-les a un mínim de 60 graus.

Tot això per evitar les possibilitats de contagi, cosa que també exigirà que a les taules no hi hagi estris com setrilleres o dispensadors de tovallons de paper.


Gels "virucides"

Els establiments també hauran de posar a disposició dels clients gels hidroalcohòlics "virucides" homologats a l'entrada, i evitar cartes i menús que passin de mà en mà.

Pel que fa als lavabos, s'hauran de netejar i desinfectar sis vegades cada dia.

La propietària d'un bar de Las Palmas de Gran Canaria, aquest dissabte netejant a fons les cadires de la terrassa (EFE)

Hotels i altres establiments turístics

En fase 1 també podran obrir els hotels i altres establiments d'allotjament turístics, que podran obrir i ocupar totes les habitacions sense cap mena de restricció.

Sí que només podran oferir serveis de restauració als clients que tinguin allotjats, i amb les mateixes condicions que els bars i els restaurants.

No podran oferir, però, altres serveis comuns, com l'ús de piscines, spas, gimnasos, zones infantils i altres, que no es consideren "imprescindibles" per a l'ús com a allotjament.

Pel que fa a les habitacions i els seus lavabos, hauran de seguir les mesures més estrictes d'higiene per evitar tot risc de contagi.


Distància a la recepció

A la recepció i l'entrada s'haurà de garantir la distància de 2 metres entre treballadors i clients i, quan això no sigui possible, caldran equips de protecció per evitar el risc.

Al terra d'aquests espais comuns caldrà que estiguin marcades les distàncies i els llocs que poden fer servir clients i treballadors. També caldrà que tots dos col·lectius disposin sempre de gels desinfectants per a les mans.

Desinfecció cada dues hores

Abans d'obrir aquests establiments s'haurà d'haver fet una neteja a fons de totes les instal·lacions, i cada dues hores caldrà que es desinfectin les superfícies i objectes d'ús més quotidià.

Aquests són: botons d'ascensors, de timbres, de llums i de màquines de tot tipus, aixetes de lavabos compartits, manetes de portes, baranes d'escales, entre altres.

Els establiments hauran de garantir que els clients tenen tota la informació sobre aquestes condicions i també de com comportar-se per evitar el risc de contagi.


Només clients de la mateixa regió sanitària

Tot això a Catalunya de moment només ho podran posar en pràctica a partir d'aquest dilluns dia 11 els establiments de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i la regió de l'Alt Pirineu i Aran, mentre la resta continuarà en fase 0.

Tot plegat limitarà molt l'activitat d'aquests establiments, perquè només podran allotjar persones de la mateixa regió sanitària.

També reunions a casa

Cal recordar que als territoris que entrin en fase 1 també estaran explícitament permeses les visites a amics i familiars a casa, amb un màxim de 10 persones en cada ocasió.

Aquesta mesura es va fer pública fa una setmana, quan el govern espanyol va començar a detallar els canvis que comportaria el pas de fase 0 a fase 1.

Així, en aquestes trobades familiars o d'amics caldrà respectar les distàncies de seguretat per evitar el contagi. També les famílies podran viatjar juntes en cotxe, quan això en fase 0 està molt restringit.

Un treballador d'un restaurant de Punta Prima, a Menorca, aquest dissabte preparant la terrassa per a l'obertura dilluns (EFE)

 

 

 

ARXIVAT A:
DesescaladaFases de la desescaladaCoronavirus Estat d'alarma
Anar al contingut