Paul McCartney en un concert a Curitiba, al Brasil, el 2019 (Europa Press/Geraldo Bubniak)

Es busca per tot el món el baix favorit de Paul McCartney: "The lost bass project"

L'instrument, un Höfner comprat el 1961, va desaparèixer el 1969 i un fan i exempleat de la marca alemanya es proposa trobar-lo

RedaccióActualitzat

El 1961 Paul McCartney es va comprar un baix de la marca alemanya Höfner per 30 lliures, menys de 31 euros, i aviat se'n va enamorar. Era el seu favorit i el va fer servir per gravar temes tan famosos dels Beatles com "Love me do", "She loves you" o "Twist and shout", fins que vuit anys després va desaparèixer, després de gravar "Get back".

Ara s'ha posat en marxa una campanya per trobar l'instrument, batejada com "The lost bass project", on expliquen amb detall les característiques del baix, un Höfner 500/1 Violin Bass. Qualifiquen el baix com "el més important de la història" o "el sant grial del rock and roll".


Tot va començar arran d'una conversa entre Paul McCartney i Nick Bass, que va treballar com a gerent de màrqueting de la marca Höfner, on el cantant li va preguntar sobre aquell baix que va perdre. Segons ha explicat a la BBC, Nick Bass va decidir posar-se mans a l'obra i remoure el que calgui fins a trobar-lo.

"Tot i que ningú sap realment què va passar amb el baix, el més probable és que el robessin", ha dit Nick Bass.

Sobre el valor econòmic que ara podria tenir el baix, els mitjans britànics parlen de 10 milions de lliures, el doble del que es va pagar per una guitarra de Kurt Cobain en una subhasta fa tres anys. Aquest estiu també es van pagar més de mig milió d'euros per una guitarra destrossada pel líder de Nirvana.

 

 

ARXIVAT A:
MúsicaRegne Unit
Anar al contingut