Sergi Sabrià, portaveu d'ERC, en una imatge d'arxiu
Sergi Sabrià, portaveu d'ERC, en una imatge d'arxiu
Barcelona

ERC només preveu investir Puigdemont, però reclama a JxCat que aclareixi com ho farà

Sergi Sabrià assegura que la seva formació només treballa amb la idea d'investir Puigdemont president i descarta una possible repetició electoral per una falta d'entesa

RedaccióActualitzat

El portaveu d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha dit que la seva formació només treballa amb la idea d'investir Carles Puigdemont president de la Generalitat. Sabrià ha afirmat que no té sentit parlar d'altres opcions, però ha reclamat a Junts per Catalunya que aclareixi com farà possible aquesta investidura. Així ho ha explicat a RAC1.

"Entre els partits independentistes, la proposta guanyadora és una proposta molt clara. El que es proposa és la presidència i la tornada de Puigdemont. El que és important és que, ara, els que han guanyat han d'elaborar la proposta, que posin sobre la taula com es fa realitat aquesta opció."

Sergi Sabrià ha descartat també una possible repetició electoral per una falta d'entesa entre les formacions independentistes. En aquest sentit, s'ha mostrat partidari d'aconseguir que la nova legislatura sigui llarga i duri com a mínim tres anys.

Sabrià també s'ha referit al recurs que ha presentat Oriol Junqueras per sortir de la presó i que el Tribunal Suprem debatrà dijous. El portaveu d'Esquerra no s'ha mostrat gaire optimista sobre la possibilitat que aquest recurs prosperi.

"Pel que ens arriba de l'entorn, és poc probable que sigui així. Nosaltres treballem pensant que l'Oriol no ens acompanyarà encara durant un temps, i, si al final les notícies són bones, molt millor i moltes més possibilitats que tindrem."

Sergi Sabrià ha demanat també una taula de negociació de l'Estat, tot i que ha lamentat la nul·la predisposició a parlar, segons ell, del govern espanyol.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés catalàArticle 155JxCatERC
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut