Entrem a River Park, on 19 famílies han perdut casa seva per l'incendi al Bages

N'hi ha una cinquantena de molt afectades i els veïns que podran tornar-hi hauran de conviure amb un paisatge devastat

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts al matí la majoria de veïns han pogut accedir a la urbanització River Park, al municipi del Pont de Vilomara i Rocafort, la més afectada per l'incendi que ha cremat 1.700 hectàrees al Bages entre diumenge i dilluns.

L'impacte que han tingut els que se'ls ha cremat la casa ha estat enorme: és el cas del Gerardo, que fa dècades que vivia aquí i s'ha quedat sense res:

"Això és horrorós, mira què ens ha passat. Estic indignat, perquè això ens ha costat moltíssim."

L'estructura metàl·lica d'una casa de la urbanització River Park del Pont de Vilomara, aquest dimarts completament destruïda

La Creu Roja ha acompanyat els veïns més afectats, i l'Ajuntament i el Consell Comarcal els estan buscant allotjament per a les pròximes setmanes.

Ampolles d'un contenidor de vidre que s'ha cremat del tot, aquest dimarts a la urbanització River Park

La María Dolores Sánchez també s'ha quedat sense casa i sense tot el que hi tenia, i la perspectiva de la casa destruïda li fa veure el futur molt negre:

"Aquí no podem fer res, tota la roba... Tot el que porto és de la meva germana, tot és deixat.  Ja no tenim res, i jo, amb 73 anys, creus que ens podem aixecar ni fer res?"

Una casa de la urbanització River Park que ha quedat dreta però amb l'interior completament cremat

L'Eduardo Guerrero, també a la tercera edat, explica com va viure l'arribada del foc a casa seva:

"Allà pujaven les flames 40 metres amunt, quan vaig cridar la dona, que va venir corrent d'aquí l'hort. Vaig sortir aquí, i el fum era allà, allà."

La xifra de cases completament cremades i destruïdes és de 17, i en total hi ha una quarantena que han tingut afectacions greus, com sostres enfonsats o vehicles completament calcinats.

Aspecte del jardí d'una casa de la urbanització River Park, amb un vehicle completament calcinat

Algunes cases encara fumejaven aquest dimarts al matí, l'olor de cremat era present arreu i el bosc de pins blancs amb què han conviscut durant dècades ja no existeix.

Per tant, els veïns que podran tornar, com és el cas de la Mari Carmen Mora, s'estan fent la idea que hauran de veure cada dia durant molt de temps un paisatge devastat i desolador:

"Això és horrorós. No m'ho imaginava així quan he pujat, és per morir-se. Això era preciós."

El paisatge de bosc cremat que ha quedat als voltants de la urbanització River Park
Una casa afectada pel foc a la urbanització River Park, aquest dimarts al Pont de Vilomara i Rocafort

Aquest dimarts al matí tècnics de les companyies han treballat a preu fet per restablir els subministraments d'aigua, electricitat i altres serveis perquè els veïns puguin tornar.

Bombers i tècnics de la Diputació de Barcelona continuen inspeccionant l'estat de totes les cases d'aquesta urbanització, en què hi ha 300 persones censades.

Furgoneta calcinada en una de les cases més afectades de la urbanització River Park

Davant dels considerables danys en aquesta urbanització, i també a dues més, Marquet Paradís i Cal Riera, i al nucli de Rocafort, l'Ajuntament té la intenció de demanar que es declari el municipi com a zona catastròfica.

El rètol d'entrada a la urbanització River Park, aquest dimarts envoltat d'arbres cremats

 

 

 

ARXIVAT A:
Incendis
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut