Una instantània dels carrers de Barcelona il·luminats pels llums de Nadal

Crida per quedar-se a casa la nit de Cap d'Any mentre s'estudien noves restriccions

A la compareixença d'aquest dijous no hi ha assistit cap representant de la Conselleria de Salut i Sàmper ha negat que això s'expliqués per alguna desavinença

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha comparegut per explicar el dispositiu previst per a la nit de Cap d'Any en una roda de premsa marcada per l'absència de representants de la Conselleria de Salut.

Sàmper ha anunciat que des d'aquest dijous a les 10 de la nit i fins a les 10 del matí de l'1 de gener hi haurà un total de 248 controls policials dels Mossos d'Esquadra sostinguts per més de 3.000 agents per tot el territori, més els que puguin efectuar les policies locals i la Guàrdia Urbana, amb les quals, assegura el conseller, hi ha cada cop més coordinació.

Reduir al màxim la interacció social. Es manté la consigna del govern, especialment poques hores abans de Cap d'Any, quan tradicionalment es donen celebracions amb un gran número de persones, tot i que aquesta proclama no ha anat acompanyada de mesures suplementàries a les ja vigents al pla de Nadal.

D'aquesta manera, el toc de queda aquest 31 de desembre es manté de la una de la matinada a les 6 del matí i la limitació a trobades de 10 persones de dues bombolles diferents.

Miquel Sàmper ha agraït el grau de compliment de les mesures sanitàries durant les festes de Nadal entre la ciutadania, que considera "molt elevat".
 

Perseguir festes il·legals, una prioritat

El comissari dels Mossos d'Esquadra David Boneta ha avançat que dijous a les tres de la tarda començarien els primers controls estàtics per vigilar el compliment de les mesures de mobilitat establertes i que a partir de les 10 de la nit s'iniciarienn controls dinàmics per constatar que es compleixen les mesures de confinament.

Boneta ha assenyalat que el cos de la policia catalana estaria pendent de les xarxes socials per detectar possibles festes il·legals i ha assegurat que perseguir aquestes celebracions seria una prioritat per als Mossos.

El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha recordat que cal trobar-se només amb les persones de l'àmbit de convivència "a no ser que sigui important per persones que visquin soles".

Delgado també ha recordat que la una de la matinada és l'hora en què les persones ja han de ser a casa, i que en cap cas és l'hora de sortida permesa.
 

Absència de Salut i noves mesures

Al ser preguntat pel fet que Salut no comparegués en aquesta roda de premsa, Miquel Sàmper ha assegurat que desconeix les raons per les quals cap representat de la Conselleria d'Alba Vergés no hi ha assistit. El conseller d'Interior sí que ha negat que hi hagués hagut cap desavinença.

Miquel Sàmper ha recordat que els plans de desescalada canviaran en paral·lel a l'evolució de la pandèmia, però ha reblat que a dia d'avui no hi ha cap canvi previst per al dia de Reis.

Aquest dimarts la consellera de la Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, defensava la decisió de no incrementar les restriccions adduint que les mesures actuals són "unes de les més dràstiques que s'estan aplicant" i apel·lava a la responsabilitat individual.

Budó responia, així, les crítiques d'alguns experts que demanaven un enduriment de les limitacions per relaxar la pressió hospitalària.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19DesescaladaFases de la desescaladaNadal
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut