Vic

Els Reis arriben a Vic

A pesar de la polèmica pels fanalets independentistes, l'ANC n'ha repartit 1.500 en dos dies, el triple del previst

RedaccióActualitzat

Ja s'ha acabat la cavalcada de Reis de Vic, que ha arribat als 74 anys d'història i que ha estat l'escollida aquest any per ser transmesa en directe per TV3. Ha començat a dos quarts de vuit del vespre i els encarregats d'explicar-la per televisió han estat el meteoròleg de TV3 Tomàs Molina i la presentadora i editora de l'InfoK, Laia Servera.

1.500 fanalets amb l'estelada

La polèmica generada pels fanalets independentistes ha augmentat l'interès per aconseguir-ne, i la secció local de l'ANC ha augmentat el nombre d'exemplars disponibles. Tenien previst distribuir-ne uns 500, però finalment n'han acabat repartint 1.500. Segons ha explicat la coordinadora de l'entitat, Jess Carol, ha vingut gent de tot Catalunya per aconseguir-ne.

A pesar que l'ANC de Vic assegura que reparteixen aquests fanalets des de fa 4 anys, aquest dilluns va esclatar la polèmica després que l'entitat animés públicament la gent a anar-los a recollir i a fer-los servir durant la cavalcada. Degut a la polèmica, la direcció de TV3 va emetre aquest dimecres un comunicat en què negava cap relació amb la distribució d'aquests fanalets i explicava que la transmissió s'ha organitzat amb els mateixos criteris que els anys anteriors.

Una cavalcada molt tradicional

El foc i la tradició són molt presents en la cavalcada reial de Vic, que està formada per dotze carrosses i que compta amb la participació de més de 800 persones per assolir prop d'un quilòmetre de seguici. Al llarg de la rua, hi ha tres cavalls amb l'heràldica vigatana, el Cavaller de Corpus amb la bandera de la ciutat i dos heralds amb trompetes.

A més, hi ha el carro que recull els xumets que entreguen els més menuts, el braser de l'espígol, fanalers reials, els teiers que il·luminaran la nit cremant 4 tones de llenya de pi per donar calor i color a la ciutat de Vic, i ajudants dels Reis que reparteixen una tona i mitja de caramels al llarg de tot el recorregut.

La desfilada ha començat al passeig de la Generalitat i ha acabat a la plaça Major, on es preveia que s'hi concentressin unes 15.000 persones; un fet que converteix la cavalcada en un dels esdeveniments més multitudinaris que viu aquesta plaça. La rebuda al balcó de l'Ajuntament ha anat a càrrec de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra i, tot seguit, el rei Melcior ha adreçat unes paraules als ciutadans.

Anar al contingut