Circular pel carril del mig sense motiu està castigat amb multes de 200 euros (iStock)

Els Mossos multen un conductor cada tres dies per anar pel carril del mig sense causa

Des del gener, s'han posat 74 multes de 200 euros, la majoria a l'AP-7

EFE/RedaccióActualitzat

Circular pel carril del mig sense cap raó que ho justifiqui és una infracció habitual i desconeguda per molts conductors. Entre el gener i el juliol, els Mossos han posat 74 multes per aquesta falta greu, és a dir, una cada tres dies. L'any passat, als mateixos mesos, se'n van posar 66, segons les dades del Servei Català de Trànsit.

Els conductors sancionats no estan avançant cap cotxe ni faciliten la incorporació de vehicles a la via, sinó que troben més còmode no bellugar-se del carril del mig. Aquestes multes, de 200 euros, se sumen a les gairebé vuit-centes que han posat els Mossos des del gener als conductors que circulen sempre per l'esquerra en les carreteres de dos carrils.

La conducta de "posar el pilot automàtic" pot provocar "maniobres perilloses", a més de congestionar la via, com assenyala la inspectora de la Divisió de Trànsit dels Mossos Vanessa B. Gómez.

De fet, conductors que circulen correctament per la dreta en una via de tres carrils es troben amb turismes que van pel mig a menys velocitat i, si els avancen per la dreta, cometen una infracció, cosa que els obliga a anar fins al carril esquerre per avançar-los i tornar de nou al dret.

Avisos de les patrulles dinàmiques

Als principals accessos de les autopistes s'acostuma a recordar que s'ha de conduir per la dreta, però no es fan campanyes específiques, com les que sí que fan, per exemple, per sancionar l'excés de velocitat o d'alcohol.

Quan les patrulles dinàmiques dels Mossos detecten algun conductor que circula incorrectament pel carril central, li fan llums i l'avisen per megafonia que ha de circular per la dreta. Si en fan cas, no se'ls sanciona, però si ignoren l'advertència se'ls posa una multa de 200 euros, que es redueix a la meitat si es paga abans de 20 dies, i que no implica cap retirada de punts del carnet.

La majoria de sancions (53 del total de 74) s'han posat a l'autopista AP-7, on els Mossos s'han desplegat amb més patrulles dinàmiques arran de l'augment de la sinistralitat detectat després de la liberalització dels peatges.

Segons la inspectora Gómez, l'avís per corregir la conducta ajuda a explicar que la xifra de denúncies no sigui alta.

La majoria de vegades, la infracció es detecta amb aquestes patrulles dels Mossos, però altres cops també es fa amb imatges de l'helicòpter de Trànsit, quan graven un vehicle que circula de manera constant pel mig.

 

 

ARXIVAT A:
Trànsit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut