Els Mossos desallotgen la casa ocupada Ka La Kastanya de Gràcia
Desplegament policial davant de Ka La Kastanya, aquest dimecres a Barcelona
Barcelona

Els Mossos desallotgen la casa ocupada Ka La Kastanya de Gràcia

Han detingut dues de les ocupants, acusades de desobediència greu

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han començat aquest dimecres a primera hora una operació per desallotjar l'edifici ocupat conegut com Ka La Kastanya, al barri de Gràcia de Barcelona.

Ho han explicat els mateixos ocupants de l'edifici a les xarxes socials, que han precisat que els antidisturbis dels Mossos hi han entrat abans de les 6 del matí:

 


Hi busquen més persones a dins


Els Mossos han fet sortir les 4 persones que han trobat dins l'edifici i han començat a escorcollar-lo a fons buscant-hi altres persones que hi podria haver amagades.

En protesta pel desallotjament, els ocupants i les persones que els donen suport han convocat una manifestació per aquest mateix dimecres a la tarda, i s'han queixat de l'acció policial:

"Tornarem a okupar, tornarem a resistir i tornarem a manifestar-nos pels carrers de Gràcia. El conflicte no s'ha acabat. Ens veiem als carrers!"

"Una ciutat que no ens podem pagar, que ens esclavitza en la precarietat i que ens sotmet amb les seves forces repressives."

 

 

Ordre del jutjat 30

Els Mossos han actuat com a policia judicial per ordre del jutjat 30 de Barcelona. El desallotjament estava anunciat des de feia dies, amb data oberta.

L'edifici és propietat d'una immobiliària que, segons els ocupants, té previst enderrocar-lo i estava ocupat des de feia 10 mesos.

Es va ocupar just després d'un altre desallotjament: el de Ca La Trava, també al barri de Gràcia.

Dues noies detingudes

Al final, els Mossos han tret tres noies que s'havien quedat a dins de l'edifici, dues d'elles penjades en hamaques.

Segons han explicat els Mossos, per treure-les ha intervingut la unitat de policia de muntanya, i les han detingut acusades de desobediència greu i resistència a l'autoritat.

Just després del desallotjament han fet entrega de l'edifici als propietaris.

Anar al contingut