Els metges col·legiats fan campanya contra les pseudoteràpies

Denunciaran un centenar de webs que fan publicitat de tractaments miraculosos contra malalties greus i terminals i teràpies placebo

RedaccióActualitzat

L'Organització Mèdica Col·legial (OMC), que agrupa els col·legis de metges, ha creat un organisme per lluitar contra les pseudoteràpies i els professionals que prometen guarir o millorar els símptomes de determinades malalties amb teràpies alternatives que no estan contrastades científicament.

L'Observatori contra les Pseudociències, Psicoteràpies, l'Intrusisme i les Sectes Sanitàries perseguirà les pràctiques mèdiques no regulades i l'activitat dels professionals mèdics o d'altres camps que ofereixen teràpies placebo o productes miraculosos sense cap base científica.

A més, volen garantir que dins el Sistema Nacional de Salut no s'ofereixin falses teràpies o tècniques enganyoses que no tenen al darrere una investigació científica rigorosa. Alerten que algunes d'aquestes teràpies s'han instal·lat a hospitals i centres sanitaris públics i privats gràcies a la permissivitat dels seus gerents.

Aviat denunciaran davant la Fiscalia una relació de gairebé un centenar de pàgines web que publiciten tractaments "perillosos per a la salut". La denúncia inclourà una relació de 60 negocis centrats en teràpies de biodecodificació que és una de les teràpies més perilloses que existeixen, segons l'organisme mèdic. També actuaran contra una trentena de webs que ofereixen curacions miraculoses del càncer i d'altres que tenen un clar component sectari.

Alguns d'aquests negocis fraudulents són propietat de professionals mèdics. És el cas de dos catedràtics de la Universitat de les Balears que han estat detinguts per vendre un fàrmac sense homologar amb la promesa que curava el càncer. Amb la venda d'aquest producte, havien aconseguit ingressos superiors als 600.000 euros.

Al web de l'Organització Mèdica Col·legial s'ha habilitat un espai de denúncia on tothom pot donar detalls de professionals o centres mèdics o de teràpies alternatives que ofereixin aquests tipus de tractaments.

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut