Barcelona

Els homeòpates critiquen la supressió del màster de la UB

El director del màster de medicina homeopàtica es queixa que la universitat ha pres la decisió sense preguntar ni avisar, i tampoc s'ha consultat el Col·legi de Metges

RedaccióActualitzat

Els partidaris de l'homeopatia han reaccionat ràpidament a la decisió de la Universitat de Barcelona de suprimir el màster en homeopatia que imparteix. Aquesta decisió, feta pública aquest dimecres, ha fet indignar el director del màster, Gonzalo Fernández, que s'ha queixat que no hi ha hagut cap consulta prèvia ni avís de la supressió, i que no han tingut l'oportunitat de defensar l'eficàcia de l'homeopatia:

"Evidentment que hi ha evidències, evidentment. El que ens agradaria és donar-les a conèixer, i la universitat és un lloc obert, em sembla que els temps de la inquisició han passat, és el lloc adient per discutir entre científics. Evidentment que per molts companys no tenim totes les evidències científiques que els hagués agradat, però també hi ha moltes crítiques que un tant per cent molt elevat de la medicina convencional no està basada en l'evidència."

El màster l'ha estat impartint l'Acadèmia Medicohomeopàtica de Barcelona, una societat fundada el 1890, però que fa només mig any que està dins l'Acadèmia de Ciències Mèdiques. L'imparteix mitjançant un conveni amb l'Institut de Formació Contínua (IL3) de la UB, conveni que ara s'ha trencat. Fernández defensa que l'homeopatia no nega la medicina convencional:

"Estem parlant sempre de metges que ens hem format a les facultats de medicina, la medicina convencional és la meva medicina, i jo, en tot cas, tinc una altra eina, que és l'homeopatia, que utilitzo en un moment donat perquè penso que, sota el meu criteri mèdic, és la millor opció que tenim en aquest moment, però també prescric antibiòtics i els medicaments que calgui."

La Universitat de Barcelona, a través del vicerector de Política Acadèmica d'Estudiants i Qualitat, Gaspar Rosselló, ha afirmat que la decisió s'ha pres atenent tot un seguit d'instàncies que ho aconsellaven:

"Tenim una avaluació pròpia d'aquests estudis, que passa per molts inputs, entre ells, en aquest cas, també hem tingut en compte l'opinió i l'assessorament dels experts en la part de medicina, i també des del propi consell de l'alumnat de la UB, que reiteradament ens han manifestat la no conveniència de fer aquesta oferta."

Amb titulació oficial o sense, l'Acadèmia Medicohomeopàtica de Barcelona assegura que seguiran formant metges mentre hi hagi demanda. El Col·legi de Metges també estan sorpresos amb la decisió. Aquest dijous han afirmat que a ells tampoc no els han consultat res, a pesar de tenir una secció específica de metges homeòpates. També creuen que a la llarga la decisió de la UB pot dificultar la formació en homeopatia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut