Protecció Civil afegeix seguretat als excursionistes federats amb els avisos d'SMS al mòbil (iStock/Leszek Glasner)

Els excursionistes federats poden rebre avisos al mòbil en cas de perill: com s'ha de fer

Protecció Civil ha posat en marxa el servei per als prop de 45.000 membres de la FEEC, que rebran avisos en cas d'incendis forestals, temps violent o emergències sobtades un cop la seva entitat hagi registrat la seva activitat

RedaccióActualitzat

Protecció Civil i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) han posat en marxa un servei per enviar missatges SMS al mòbil a les persones federades per avisar de situacions de risc o perill que afectin les rutes o activitats que hagin notificat prèviament. 

Funcionarà quan hi hagi una alerta mentre facin una activitat prèviament registrada per una entitat. Serà l'entitat, doncs, qui haurà de fer el tràmit i identificar qui hi participarà. 

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil, avisaran de situacions com incendis forestals, temps violent o bé si s'activen plans d'emergències com Inuncat, Neucat, Ventcat o altres.

Les entitats han d'omplir prèviament un formulari web creat per notificar les rutes o activitats previstes i el CECAT informarà, a través del mòbil de les persones que s'hagin determinat en el formulari, de les situacions de risc o perill que es puguin generar.

Els equips d'emergència sabran també qui es mou per una zona de risc o perill (iStock/Dmitry Molchanov )

També es disposa d'un mitjà de contacte en cas que es produeixi una emergència sobtada que els pugui afectar, com podria ser un incendi forestal o una situació meteorològica de curta previsió.

A més, aquest sistema permet saber als serveis d'emergències quantes persones poden estar exposades a un perill, per preveure possibles evacuacions o confinaments en cas de necessitat.

Disposen d'aquest servei les 44.656 persones federades mitjançant les 430 entitats adherides a la FEEC que fan activitats als espais naturals.

Protecció Civil de la Generalitat ja realitza aquest tipus d'avisos a les activitats de Lleure i Joventut. Concretament, des de l'any 2015, en què es van enviar més d'11.300 missatges per 38 incidències sobretot meteorològiques.

L'any 2023 es van enviar més de 64.000 missatges per 189 incidències, principalment meteorològiques, i 26 avisos per alt risc a causa d'incendis forestals.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientSeguretat
Anar al contingut