Pau Raventós, excap Unipost
Pau Raventós, excap Unipost
Ciutat de la Justícia

Els caps d'Unipost no aporten cap dada que justifiqui la malversació per l'1-O

Han negat al jutjat que es cobressin els 980.000 euros que l'informe de la Guàrdia Civil vincula al referèndum

Actualitzat

Dos caps de l'empresa Unipost han declarat aquest dimecres al jutjat número 13 de Barcelona, que investiga l'organizació del referèndum de l'1 d'octubre, i no han aportat cap dada que justifiqui la malversació de fons públics

Pau Raventós, el que era director general d'Unipost, ha dit que l'empresa no va cobrar els 980.000 euros dels encàrrecs de la Generalitat que els investigadors vinculen al referèndum.


El que Raventós ha explicat al jutge, a més, podria posar en dubte la xifra suposadament malversada. Ha afegit que no es va rebre cap encàrrec concret ni cap instrucció de repartiment de correspondència per al referèndum.

Raventós, que només ha respost a les preguntes del seu advocat, ha assegurat que treballaven amb un contracte de serveis generals, firmat el 2015, en què s'encabien repartiments de tot tipus sense saber-ne el contingut. 

Per la seva banda, el que aleshores era cap d'operacions de la companyia només ha reconegut haver enviat un correu als seus encarregats al setembre per preparar un operatiu per enviar cartes certificades. Però diu que no sabia qui era el client ni tampoc què hi havia als sobres, que l'ordre venia de més amunt, dels caps.

El que va passar amb Unipost és una de les potes en les quals els investigadors sustenten la suposada malversació de gairebé dos milions d'euros, la que Montoro nega. Però fins ara cap dels informes que s'han enviat als jutges inclou una factura clara com a indici de delicte.

Al febrer, el jutge va dictar la liquidació de l'empresa Unipost, que es trobava en concurs de creditors des del juliol del 2017 i que ja havia fet un ERO als seus 2.200 treballadors a l'octubre.

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-OJudicialMalversació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut