Madrid

Els bisbes, també descontents amb l'assignatura de religió, però per la reducció d'hores

La cúpula de l'Església espanyola defensa que s'ensenyin oracions cristianes i els sagraments a la classe de religió, però diu que no s'hi farà resar

RedaccióActualitzat

La Conferència Episcopal Espanyola no està satisfeta amb el plantejament de l'assignatura de religió que fa la "llei Wert". I és que considera que el tractament que se'n fa és insuficient perquè no recull el dret dels pares a educar els seus fills en funció de les seves creences i redueix la duració de les classes. Critiquen així que se'ls hagi reduït a 45 minuts les classes i que al final siguin les comunitat autònomes les que puguin tenir l'última paraula. A Batxillerat, a més, l'assignatura es deixa a criteri del centre educatiu que la pot establir com a oferta, i no és obligatòria.

Justament per aquesta reducció d'hores, els bisbes diuen que han hagut de sintetitzar i reduir els ensenyaments en religió i per això, justifiquen, han hagut d'eliminar continguts com el bagatge històric, cultural i la difusió del cristianisme i no hi ha temps per parlar més en profunditat, per exemple, de l'islam.

En quasevol cas, la Conferència Episcopal, que és qui fixa els continguts de l'assignatura de religió, no entén la polèmica. Reconeix que l'assignatura és confessional -com ho ha estat sempre- però defensa que no adoctrina i que el debat està sobredimensionat.

Pels bisbes, no es tracta de convertir la classe de religió en una capella on es faci resar però sí en un lloc on s'ensenyi als alumnes una oració cristiana o els sagraments. D'aquesta manera justifiquen que a Primària s'hagi de repetir determinades oracions o frases. Ara bé, és a la catequesi quan aquests nens resen i s'integren en una comunitat cristiana i aprenen el veritable sentit de l'oració, afegeixen. Tampoc volen que la classe, triada de forma opcional, es converteixi en asèptica.

Per a la cúpula de l'Església catòlica, segons ha afirmat el portaveu José María Gil Tamayo, després de la reunió de la Comissió Permanent, la nova llei tampoc desenvolupa "de manera completa" el que estableix la Constitució sobre el dret dels pares a ensenyar als seus fills en l'àmbit religiós.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut